Schillerová o soudu s Babišem: Smutné, jak se dlouho táhl. Špatná vizitka státu, míní Kovářová

před 2 měsíce 85

„Všichni máme radost z rozhodnutí soudu, s Andrejem Babišem jsme to prožívali. Nikdy jsem nepochybovala o jeho slovech a o tom, co mi o té záležitosti řekl,“ uvedla Schillerová s tím, že nejvíce ji mrzí, jak dlouho se celý případ táhl.

ČTĚTE TAKÉ: Politické tlaky jsem v kauze Čapí hnízdo neviděl, řekl soudce Šott. Policie byla pečlivá

Na to upozornila i Kovářová: „Osm let trvalo, než se to začalo vyšetřovat, dalších osm, než se dospělo k rozsudku. A to si myslím, že nesvědčí nejen právům obviněného, ale také spravedlnosti.“

Místopředsedkyně Sněmovny podotkla, že stejně jako premiér Petr Fiala (ODS) se k této kauze nechce příliš vyjadřovat, neboť jde o záležitost soudu a politici se budou moci utkat v politickém souboji ve Sněmovně. „Přeji si férový souboj, který se rozhoduje v Parlamentu, nikoliv v soudní síni. Přeji si stát bez korupce, bez střetu zájmů, bez podvodů. V tom skutečně záleží na všech politicích,“ sdělila.

V kauze Čapí hnízdo nebylo mimo důvodnou pochybnost prokázáno, že by obžalovaní spáchali trestný čin. Předseda trestního senátu Jan Šott to ve středu řekl novinářům po vyhlášení rozsudku, kterým nepravomocně zprostil obžaloby předsedu hnutí ANO Andreje Babiše a jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou. Šott odmítl, že by šlo o politické trestní stíhání – policie i státní zástupce podle něj odvedli pečlivou práci.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mladé Pirátstvo čelí posměchu za video o stereotypech. Podobně už narazila mladá ODS

Přečtěte celý článek