Sdílel by i popsanou zeď záchodků, pokud by s ním souhlasila. Vrecionová se vysmála Babišovi

před 1 měsíc 50

Europoslankyně Veronika Vrecionová (ODS) si rýpla do šéfa opozičního hnutí ANO Andreje Babiše, který na sociální síti sdílel obrázek, který tvrdí, že Piráti vyzývali ke „šmírování člen hnutí ANO“. Podle Vrecionové by Babiš ale sdílel i popsanou zeď veřejných záchodků, pokud by s ním souhlasila.

Babiš na sociální síti X přesdílel obrázek z účtu Jsem zděšena, na kterém je ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti). Má odkazovat na kauzu šéfa hnutí ANO, který si od svého týmu vyžádal citlivé informace o ministru zahraničních věcí Janu Lipavském (Piráti). „Piráti, kteří vyzývali členskou základnu ke šmírování členů hnutí ANO, se cítí dotčeni, že si někdo nechal zpracovat rešerši na jejich ministra. Svět se asi už fakt úplně zbláznil,“ napsal k tomu autor.

Piráti ale k žádnému šmírování nevyzývali. Na sociální síti někteří politici hnutí ANO sdíleli zprávu Bartoše z roku 2017, kde svůj tým žádal o „krátkou objektivní rešerši“ na osoby, které Babiš navrhoval do své menšinové vlády. „Krátká objektivní rešerše vs zm*d, jeho děti a hledání špíny,“ reagovali také na nařčení Piráti.

Vrecionová má tedy o Babišovi jasno. „Zde můžeme vidět, že Andrej Babiš by sdílel i popsanou zeď veřejných záchodků, pokud by s ním souhlasila,“ zhodnotila europoslankyně.

Citlivé informace o šéfovi české diplomacie si Babiš u svých spolupracovníků vyžádal v neděli okolo 16. hodiny, napsaly v pondělí Novinky.cz. „Udělejte mi teze, podklady na tohoto zm*da. Napište mi příběh Izrael, jak se vykašlal na naše lidi, jak byl v Doha, jezdí všude, dělá kampaň, korespondenční volba,“ napsal předseda nejsilnější parlamentní strany. 

Mailové vlákno obsahuje životopis, odkazy na mediální články či zmínky o Lipavského dceři a údajné manželce. „Má děti? Jazyky?“ ptal se Babiš.

Impulzem pro Babiše bylo zřejmě ministrovo vyjádření v České televizi, kde jej v neděli označil za bezpečnostní riziko pro Česko. Babiš odmítl, že by se mělo jednat o nějaké kompromitující materiály. „Teď najíždí na nějakou pacifistickou notu, nevím, kdo mu ty mírové příspěvky píše, ale mně přijde, že začíná být bezpečnostním ohrožením této země,“ prohlásil Lipavský o Babišovi.

Původně Babiš e-mail adresoval svému poradci Janu Rovenskému. Poslal ho ale jeho jmenovci, ekologickému aktivistovi, který jako nestraník za ANO sedí ve výboru pro životní prostředí a limity těžby města Litvínov. Ten se rozhodl celou konverzaci zveřejnit.

Přečtěte celý článek