Se slovy Luděk Niedermayer se plně ztotožňuji. Já i tiskový odbor Ministerstva zdravotnictví takřka denně čelíme náročným dotazů...

před 4 týdny 46
Se slovy Luděk Niedermayer se plně ztotožňuji. Já i tiskový odbor Ministerstva zdravotnictví takřka denně čelíme náročným dotazům, které jasně ukazují, že novináři nám rozhodně nehodlají dopřát klidu. A je to tak v pořádku a nikdy by mě nenapadlo kvůli tomu byť jen zvažovat jakékoli podvázání nezávislosti veřejnoprávních či jiných médií.

Nezávislá veřejnoprávní média jsou v tomto směru trochu jako zdraví samotné. Až když svoji nezávislost ztratí, tak teprve poznáme hodnotu toho, když jsou v plné síle a nezávislá na vládní moci.


Není náhoda, že hnutí ANO nepodporuje stabilnější model financování veřejnoprávních médií:

1. Hnutí neustále předstírá, že státní rozpočet je něco mysteriózního, kde vznikají peníze. A nikoliv že to je jen nástroj na přerozdělení peněz od lidí. Pokud má veřejnoprávní média platit rozpočet, musí na to od lidí vybrat.

2. Někteří lidé (nejen) v ANO jistě uvažují, že vládní kontrola nad penězi pro ČT a ČRo umožní (jeho) politikům diktovat, jak (o nich) budou média psát.

Pro udržení demokracie a svobody jsou kvalitní, nezávislá média zcela zásadní. Zajištění stabilního a na politicích co nejméně závislého financování je nutná podmínka, aby veřejnoprávní média mohla fungovat.

- Luděk Niedermayer
Přečtěte celý článek