Šéf ÚOHS byl na svatbě právníka, který před úřadem zastupuje významné klienty

před 3 týdny 50

12. dubna 2024 11:32Síť

 Deník NPředseda ÚOHS Petr Mlsna a advokát Martin Janoušek (vpravo). Koláž: Deník N

Před necelým měsícem se ve Špindlerově Mlýně uskutečnila svatba Martina Janouška, vlivného advokáta a spolumajitele advokátní kanceláře Rowan Legal. Jedním z hostů byl také předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Mlsna. ÚOHS přitom řeší řadu případů, v nichž figurují klienti právě Rowan Legal. Janoušek Deníku N řekl, že původně pozval Mlsnovu manželku, s níž studoval. Odmítl, že by s Mlsnou řešil kauzy antimonopolního úřadu. Advokát také Deník N žádal, aby o Mlsnově účasti na svatbě nepsal a nabízel za to informace o jiných tématech.

Jméno čtyřiačtyřicetiletého Martina Janouška, spolumajitele právnické kanceláře Rowan Legal, je známé především v kruzích předních právních firem, ale také státních úřadů. Blízké kontakty má Janoušek také s předsedou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petrem Mlsnou.

To se ukázalo i v polovině března, kdy se Martin Janoušek ženil ve Špindlerově Mlýně a Petr Mlsna byl jedním z hostů. Deníku N to potvrdily dva zdroje.

Mlsnovu účast na svatbě nakonec přiznal i samotný Janoušek, nejprve ale redaktorce Deníku N několik dnů nebral telefon. Jakmile se však redakce s dotazy obrátila na

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Přečtěte celý článek