Serpentiny smrti zmizí. Silničáři narovnají nebezpečný úsek u Bečova nad Teplou

před 1 měsíc 47

Tragická nehoda se tu v serpentinách stala v roce 1997. Řidič autobusu s německými turisty tehdy nezvládl průjezd zatáčkami a skončil převrácený pod srázem. Tři pasažérky zemřely, 22 dalších se zranilo. Na stejném místě se bouralo také loni na začátku dubna. Průjezd zrádným úsekem nezvládl řidič cisterny. Z nehody vyvázl s lehkým zraněním. Podobných nehod přitom serpentiny u Bečova nad Teplou pamatují desítky. Řidiči jezdící mezi Karlovými Vary a Plzní mají z místa respekt.

ČTĚTE TAKÉ: Peníze na opravy chybí, počasí záplatám nepřeje. Mírná zima zdevastovala české silnice

„Úsek teď ale bude podle silničářů bezpečnější. Rekonstrukce spočívá v podstatě v narovnání serpentin, v narovnání prudkých zatáček, které se zde nachází a jsou vlastně původcem těch dopravních nehod,“ uvedl pro CNN Prima NEWS šéf Správy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Karlovarského kraje Lukáš Hnízdil.

Řidiče čeká dlouhá objížďka přes Bochov

Samotná stavba začne těsně po Velikonocích. Nyní je v plánu pořezat veškeré stromy v místech, kudy nová silnice povede. Průjezd silnicí nad Bečovem už je ale úplně uzavřen. Auta tudy neprojedou dlouhých 17 až 18 měsíců. „Původní předpoklad byl násobně delší. Stavební firmy ale velmi stojí o státní zakázky, a tak nabízely krátký harmonogram,“ vysvětlil mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Nejnáročnější částí rekonstrukce bude podle ŘSD odsekání masivního kusu skály nad cestou. Kvůli blízkým domům nepřipadá odstřel v úvahu. Bečov nad Teplou budou řidiči cestou do Plzně objíždět desítky kilometrů přes Bochov, na plzeňskou silnici se znovu napojí v Toužimi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Studená motorka, asfalt i řidič. Expert varoval před jarními nástrahami na silnicích

Přečtěte celý článek