Setkání rodinných firem FBW míří do Brna

před 2 měsíce 86

Má firma zůstat v rodině, nebo je lepší to nechat raději na někom jiném? Pro mnoho rodinných firem v určité fázi rozvoje přichází klíčové a nelehké rozhodnutí. To je jedno z témat dalšího setkání rodinných firem, které se koná 20. března v brněnském BMW Muzeu Renocar.

Setkání rodinných firem FBW míří do Brna | Foto: se svolením D. Krajíčka

Přítomní načerpají inspiraci, jak se vypořádat s externím managementem vlastní firmy. Dozvědí se také, jak jsou pro každý region důležité právě rodinné firmy. 

Akce je součástí série setkání rodinných firem napříč republikou, kterou pořádá Family Business Week – největší platforma pro rodinné firmy. Hostitelem této akce je společnost Renocar, mediálními partnery jsou VLM denik.cz a CNN Prima News

Majitelka Ekofarmy Nelepeč Veronika Kropáčková.

Na rodinné ekofarmě dělají úspěšné produkty z mléka od českého strakatého skotu

Nad touto prestižní událostí převzaly záštitu brněnská primátorka Markéta Vaňková a také Asociace krajů České republiky. Součástí programu je komentovaná prohlídka muzea historických vozů BMW. 

Brněnské setkání Family Business Week bude zaostřeno na předávání a delegování pravomocí v rámci rodinné firmy. O svých zkušenostech s tímto problémem budou v odborné diskusi hovořit i zástupci rodinných firem.

Setkání rodinných firem FBW míří do BrnaSetkání rodinných firem FBW míří do BrnaZdroj: Deník

„Rodinné firmy jsou srdcem naší ekonomiky a společnosti. Musí být zdravé a silné pro další generace. Spojujeme a inspirujeme podnikatelské rodiny na cestě k udržitelnosti a odolnosti,“ uvedl David Krajíček, zakladatel FBW, který o tématu bude na setkání hovořit.

Pavla Marciánová z Masarykovy univerzity přinese do debaty pohled na téma nástupnictví z akademického hlediska.

Jihomoravský hejtman Jan Grolich, primátorka města Brna Markéta Vaňková a majitelé úspěšných firem z regionu si vymění názory na to, jak probíhá spolupráce s krajem, co pro sebe mohou firmy a státní správa navzájem udělat. V závěru při neformálních debatách mohou účastníci setkání sdílet navzájem své zkušenosti.

Hostitelem prvního setkání FAMILY BUSINESS WEEK v roce 2024 byl rodinný pivovar Svijany.

Rodinné firmy řešily ve Svijanech téma generační výměny a spolupráci s krajem

„Na jižní Moravě skvěle funguje spousta rodinných firem, od kterých mohou ti, kteří s podnikáním začínají, čerpat inspiraci. Rodinné firmy jsou totiž klenotem české ekonomiky a mám velký obdiv ke všem, kdo je dokázali vybudovat a rozvíjet spolu s dalšími členy své rodiny. Těším se tedy na brněnské setkání a jsem rád, že právě Deník je partnerem těchto setkávání, protože příběhům úspěšných podnikatelů a firem dáváme na stránkách Deníku i na webu denik.cz značný prostor,“ podotkl Martin Pleva, šéfredaktor Deníku Extra, který setkání rodinných firem FBW už druhým rokem moderuje.

Zájemci o účast na setkání v Brně se musí zaregistrovat na www.fbweek.cz/regiony.

Přečtěte celý článek