Skandál ve slovenské nemocnici: Nemohoucí muž ležel 20 dní na chodbě, pak ho odnesli do lesa

před 3 týdny 42

Muž jménem Antonín měl ležet 20 dní v nemocniční chodbě, informuje RTVS. „Obrátili se na nás dobrovolníci s tím, že si na chodbě všimli muže, kterého personál přehlížel,“ sdělil vedoucí útulku svaté Luisy de Marillac Michal Cibiri. Podle jeho slov byl muž dehydratovaný, podvyživený a neudržel se na nohách. „Řešení celé situace by bylo jednoduché. Měli mu poskytnout postel a jídlo,“ dodal Cibiri.

ČTĚTE TAKÉ: Skok pod tramvaj ho nezabil. Muž v Bratislavě tak po srážce odešel a vrhnul se z mostu

Lidé měli Antonína překračovat a po několika dnech měl být vynesen před nemocnici. „Byl už nepohyblivý, a tak ho odnesli do vedlejšího lesa, kde ho vyklopili a nechali tam. Nevím však, zda to udělal někdo ze zdravotnického personálu, nebo někdo jiný,“ řekla dobrovolnice Miroslava Čulagová. Ta také potvrdila, že dobrovolníci jsou s Antonínem stále v kontaktu. „Pán se dal do pořádku. Zdráhá se však zveřejnit svůj příběh a my jeho rozhodnutí respektujeme,“ dodala Čulagová.

Mluvčí sítě zdravotnických zařízení Pro Care a Světa zdraví Tomáš Kráľ, pod níž nemocnice patří, však poznamenal, že personál muži opakovaně pomáhal, píše web Topky.sk. „Nemohu vám říci okolnosti, za jakých muž v areálu nemocnice pobýval, ale mohu potvrdit, že mu byla opakovaně poskytnuta zdravotní péče,“ sdělil mluvčí.

Antonín měl větší štěstí než Ladislav, který v chodbě stejné nemocnice ležel nejméně deset dní. Občas dokonce ležel i venku v areálu zdravotnického zařízení, protože z chodby jej nemocniční personál vyháněl. Muž bez domova neměl kam jít, neměl peníze na jídlo ani zaplacené zdravotní pojištění. Nakonec po několika dnech zemřel.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Odpovědnost nesou dva zaměstnanci, chyby se stávají, tvrdí nemocnice o okolnostech záměny pacientek

Přečtěte celý článek