Skoro polovina majitelů elektromobilů zvažuje návrat ke spalovacím autům a spokojenost s nabíjením dál klesá, říká studie, o kte...

před 2 týdny 29
Skoro polovina majitelů elektromobilů zvažuje návrat ke spalovacím autům a spokojenost s nabíjením dál klesá, říká studie, o které informoval server Autoforum. Loni se u nás prodala elektromobilů tři procenta, tedy konkrétně 6 600 kusů. 97 procent aut tedy pořád mělo spalovací pohon a ani napříč Evropou není situace dramaticky jiná, spalovací motory dál dominují prodejům – 85,4 procenta aut loni prodaných v EU mělo spalovací motor. Hnutí SPD jasně odmítá zákaz Evropské unie na spalovací motory od roku 2035 i Green Deal EU, který likviduje náš průmysl, naše zemědělství a ekonomiku obecně.

Studie (Electric Vehicle Experience Ownership Study) společnosti J.D. Power (JDP) zkoumá spokojenost majitelů rů zných typů elektrických vozů s životem s nimi. Závěry praví, že plných 48 procent současných prvních majitelů elektromobilů zvažuje návrat k dobíjecím hybridům, což jsou pořád v principu spalovací auta. Výslovně ke spalovacím motorům to pak táhne 39 procent majitelů. A i mezi majiteli druhých elektromobilů jde o značný podíl - 38 a 19 procent.

Nemáme nic proti elektromobilitě, pokud se vyplatí. Ale nařizovat něco bolševicky shora je nesmysl. Problémem elektroaut je především krátký dojezd, dlouhá doba nabíjení, nedostatek nabíjecích míst, nedostatek kapacit přenosové soustavy, nedostatek kapacit výroby elektřiny při přechodu na elektroauta v neposlední řadě obrovský problém při hašení baterií elektroaut. Holt Brusel si bolševicky myslí, že poručí větru dešti.

Přečtěte celý článek