Skunkovi, který měl hlavu uvězněnou v plechovce, se dostalo pomoci. Pak přišlo překvapení

před 1 týden 28

Skunkové jsou savci velikosti domácích koček pocházející ze Severní Ameriky. Vyskytují se tam tři druhy: skunkové pruhovaní, skvrnití a tečkovaní. Obývají různá stanoviště včetně starých polí, pastvin a okrajů lesů ve venkovských a městských oblastech. Jsou to noční tvorové a v zimě sezónně spí. Usazují se v hustých hromadách křoví nebo ve svišťích dírách a pod palubami a verandami.

Páření probíhá koncem února a začátkem března a mezi koncem dubna a začátkem června se rodí v průměru šest slepých a bezmocných mláďat.

A mláďata sehrála roli i u skunka, kterého zmateného našla Američanka Laura před svým domem. Pobíhal ze strany na stranu, protože měl hlavu uvězněnou v plechovce od pití. Naštěstí Laura pohotově zavolala do organizace Raven Ridge Wildlife Center, která se stará o divoká zvířata. Tam ji poradili, aby na skunka dala krabici, aby neutekl a neublížil si.

Záchranáři dorazili po chvíli na místo a bezbranné zvíře odvezli na kliniku.

„Pacientku jsme zklidnili sedativy a následně jsme jí plechovku z hlavy sundali. Ještě jsme kontrolovali její zdravotní stav a udělali kompletní prohlídku. Bylo vidět, že je v docela dobré fyzické kondici, takže hladem nestrádala dlouho, ale objevili jsme jiné překvapení,“ popisuje zvířecí záchranář z organizace Raven Ridge Wildlife Center.

Všimli si totiž, že skunk kojí. Bylo tedy jasné, že na ni někde čekají její miminka, která potřebují svou matku. Ihned tak pacientku naložili do krabice a jeli zpět k Lauřině domu.

Ta okamžitě souhlasila a tak ještě tentýž den, pár hodin po záchraně, se dostal skunk zpět na Lauřin pozemek. Když ji záchranáři vypustili z krabice, netrvalo dlouho a pelášila k hranici pozemku a zmizela za stromem.

„Nebylo pochyb o tom, že přesně ví, kam jít,“ dodal jeden ze záchranářů.

„Tady byla vidět skvělá spolupráce. Pokud si lidé budou více všímat volně žijících živočichů a budou spolupracovat se záchrannými stanicemi a podobnými organizacemi, dá se dosáhnout zázraků, napsali záchranáři na své sociální sítě.

Přečtěte celý článek