Šlápla jsem mu na kuří oko. Bývalá kancléřka z Hradu promluvila o tom, kdo ji vyhodil. Tak to je hodně divné

před 2 měsíce 109

Začíná se ukazovat, že poměry na Pražském hradě jsou snad ještě horší než za minulého vedení, u kterého panovalo přesvědčení, že cokoliv jiného by bylo lepší. Zdá se však, že lidé jsou pořád stejní, a i když na oko slibují změnu, pořád jim jde především o jejich vlastní koryta. A o ně se neváhají poprat.

Tahá za nitky

Když před pár týdny musela skončit hradní kancléřka Jana Vohralíková, bylo to veřejnosti prezentováno tak, že končí ze svého vlastního rozhodnutí. Když to někdo přeci jen zpochybňoval, byl prezidentovým okolím okřiknut, ať zbytečně nespekuluje o něčem, co není pravda. Teď se ale provalilo, že lhali především sami hradní představitelé.

Vohralíková totiž teď promluvila a vše jasně popsala. Rozhodně to nebylo tak, že sama chtěla skončit, ale skutečně byla odejita. A to na popud prezidentova poradce Petra Koláře, který sám o sobě prohlašuje, že na Hradě nic neřeší a maximálně někdy poskytne nějakou tu neformální radu. Teď se ovšem spíše potvrzují zkazky o tom, že v mnoha ohledech rozhoduje právě on.

Nebyl plán skončit za rok, byla jsem překvapená. Vypadalo to, že jsem Kolářovi šlápla na kuří oko,” uvedla Vohralíková pro pořad DVTV k tomu, proč musela odejít. “Z některých reakcí to vypadalo, že se ho velmi dotklo, že jsme mu nedali papír na bezpečnostní prověrku, ale zákony se musí dodržovat. Hořkost z odchodu v sobě nemám, když jste nahoře, fouká tam.

Co skrývá?

Právě kolem Petra Koláře se aktuálně točí spousta nejasností. Média upozorňují na skutečnost, že jde ve skutečnosti o špičkové lobbistu, který především prosazuje zájmy svých klientů, mezi které patří zbrojařské společnosti. Nechce navíc uvést, pro koho přesně lobbuje, ale sám o sobě rád prohlašuje, že je dobrý člověk a že mu jde především o zájmy této země.

💬| „Z některých reakcí to vypadalo, že se ho velmi dotklo, že jsme mu nedali papír na bezpečnostní prověrku, ale zákony se musí dodržovat. Hořkost z odchodu v sobě nemám, když jste nahoře, fouká tam,” říká bývalá hradní kancléřka Jana Vohralíková.

💬| „Žila jsem v tom, že když… pic.twitter.com/s0z2SBO1Zg

— DVTV (@DVTVcz) February 23, 2024

Čtěte také: Witowská to schytala. Kamarádka Alex Mynářová o ní drsně promluvila. Takhle se chová

Když se o něm kdokoliv trochu kritičtěji vyjádří, okamžitě se ho navíc zastává jeho partnerka Světlana Witowská, která až nečekaně tvrdě bojuje za jeho dobré jméno. Za trefné srovnání s Martinem Nejedlým dokonce okřikla i moderátora Václava Moravce.

Foto: Shutterstock

Přečtěte celý článek