Sledujte nedělní Partii s Dvořákem a Jermanovou: Co čeká Evropu s migračním paktem?

před 1 týden 24

Debata o unijním migračním paktu hýbe poslední dny českou politikou. Pakt byl po bouřlivých debatách schválen Evropským parlamentem. Vyhrocenost hlasování dokládá i fakt, že parlamentní frakce doslova počítaly každý hlas.

ČTĚTE TAKÉ: Kulidakis: Rakušan jde s migračním paktem proti všem. Může si za to ale sám

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) pakt hájí. Opoziční poslanci v čele předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem naopak vládní postoj kategoricky odmítají. Babiš nazval během sněmovní debaty přístup vládních představitelů jako „největší zradu v novodobých dějinách České republiky.“

K tématu se v v nedělním přímém přenosu budou věnovat ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) spolu s poslankyní a bývalou středočeskou hejtmankou Jaroslavou Pokornou Jermanovou. Opoziční poslankyně se k tématu migrace vyjádřila už ve čtvrtek ve vyhrocené debatě ve vysílání CNN Prima NEWS.

Migračním paktem a přílivem uprchlíků do Evropské unie se bude zabývat také následná široká diskuse zástupců vládních stran i opozice ve složení Eva Decroix (ODS), Jan Farský (STAN), Jaroslav Bžoch (ANO) a Radek Koten (SPD).

Partie Terezie Tománkové již v neděli od 11:00 na CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Migrační pakt a mapa migrace do Evropy

Přečtěte celý článek