Sledujte RADAR: Česko zahalí mlhy, přijde i déšť a oteplení. Podívejte se, jak bude u vás

před 2 měsíce 77

neděli nás čeká oblačná až polojasná obloha, na jihu a východě Čech a na Českomoravské vrchovině bude zataženo. Ráno se podle Českého hydrometeorologického ústavu mohou ojediněle objevit mrznoucí mlhy. Ojediněle se rovněž vyskytne slabý déšť a v horských polohách sněžení. Odpoledne a večer se nebe od jihozápadu začne rozjasňovat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 7 a 11 °C, na severovýchodě a východě dosáhnou až 14 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děsivá předpověď vědců. Oceánské proudy kolabují, Evropě hrozí ochlazení o 30 stupňů, píše CNN

V některých regionech zpočátku neděle stále platí povodňová bdělost. Oproti původní výstraze, kterou meteorologové vydali pro desítky okresů na následující dny až do odvolání, je v platnosti pouze do 12 hodin na východě Ústeckého kraje, na severu Středočeského a v části Olomouckého kraje.

V noci na pondělí se obloha postupně zatáhne, místy se objeví mrznoucí mlhy, teploty se propadnou až k −2 °C. Zhoršená viditelnost může vydržet i ráno. „Mlh a nízké oblačnosti bude poměrně hodně, hlavně v ranních a dopoledních hodinách,“ doplnil ve vysílání CNN Prima NEWS Martin Adamovský z Českého hydrometeorologického ústavu. Oblačnosti bude v průběhu dne ubývat. Denní maxima čekají meteorologové v rozmezí 9 až 13 °C. Teplotní rozdíly v částech Česka budou velmi výrazné, zatímco na západě budou maxima okolo 7 °C, na východě dosáhnou až k 15 °C.

úterý se do Česka vrátí déšť, obloha bude oblačná až zatažená s ojedinělými přeháňkami. Ráno a dopoledne se ojediněle vyskytnou mlhy. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 7 a 11 °C, ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku mezi 11 a 16 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť, bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Občasný déšť a přeháňky nás budou provázet i ve středu, ve zbytku týdne budou srážky ojedinělé. Vydrží i nezvykle vysoké teploty s dalším oteplením o víkendu, kdy dosáhnou průměrná denní maxima až 14 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Klimatická katastrofa je před námi, hájí Gregorová Green Deal. Králíček ji poslal do Číny

Přečtěte celý článek