Sledujte RADAR: Česko zažije teplotní šok. Po nočních mrazech vystřelí teploty až k 25 °C

před 1 týden 33

Pátek bude zpočátku ve znamení jasné oblohy, během dne by ale mělo mraků postupně přibývat a ve výjimečných případech se mohou objevit přeháňky.

ČTĚTE TAKÉ: Bleskové záplavy v Dubaji byly vidět až z vesmíru. Snímky potopy pořídila družice NASA

Po chladném ránu, kdy teploty na většině území klesly pod nulu, nás čeká oteplení až na 17 °C.

Přesto ale není podle meteorologa CNN Prima NEWS Martina Adamovského vyloučeno, že by během noci na sobotu mohlo místy ještě mrznout. „Jednat by se ale mělo spíše o přízemní mrazíky v jihozápadní polovině Čech,“ upřesnil.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Sobotní den ale bude už převážně slunečný a doprovázený teplotami, které dosáhnou až příjemných 20 °C. Nejteplejším dnem z tohoto týdne bude pak neděle, kdy se dočkáme až 23 °C.

„I příští týden bude převažovat tendence vysokých teplot. Zejména začátek příštího týdne vystoupají teploty až k letním 25 °C,“ uvedl Adamovský s tím, že první výraznější změna by měla přijít až na konci příštího týdne, kdy by se mohlo lehce ochladit.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: To jsme nezažili, mráz vše zničil, bědují čeští farmáři. Ministr Výborný mluví o katastrofě

Přečtěte celý článek