Sledujte RADAR: Prudká změna počasí. Do Česka se žene bouřlivý vítr a deště

před 2 měsíce 66

Ve čtvrtek bude v Česku většinou zataženo, od západu se vyskytne občasný déšť. Nejvyšší teploty dosáhnou 7 až 11 °C, na horách se budou pohybovat kolem 3 °C. Vát bude mírný jihozápadní až jižní vítr rychlostí 2 až 6 m/s, který může v nárazech proudit rychlostí 15 m/s až 20 m/s (70 km/h), což podle Beaufortovy stupnice odpovídá označení bouřlivý vítr.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zvířata dokážou předpovědět počasí. Cvrček určí teplotu, ptáci upozorní na zemětřesení

Noc na pátek bude většinou zatažená, místy se vyskytne občasný déšť. Nejnižší teploty klesnou na 8 až 4 °C, na západě až na 2 °C. Povane mírný jihozápadní až jižní vítr rychlostí 2 až 6 m/s, v nárazech 15 m/s až 20 m/s (70 km/h). K ránu ale zeslábne.

V pátek bude zataženo, zpočátku dne se na většině území očekává občasný déšť nebo přeháňky. Odpoledne budou od jihu srážky četnější. Nejvyšší teploty se očekávají 6 až 10 °C. Vát bude mírný jihozápadní až západní vítr rychlostí 2 až 6 m/s, který se bude odpoledne měnit na slabý proměnlivý. Zejména na východě může mít v nárazech sílu 15 m/s.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť, bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Na sobotu předpovídají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu zataženo a občasný déšť. Během dne budou srážky od jihozápadu ustávat a místy bude až polojasno. V noci teploty na Moravě a ve Slezsku klesnou na 8 až 3 °C, v Čechách na +3 až –1 °C. Přes den dosáhnou 7 až 11 °C. Povane slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr do 4 m/s, v nárazech i na 15 m/s.

V neděli bude oblačno až polojasno, ráno se ojediněle vytvoří mlhy nebo nízká oblačnost. Ojediněle se vyskytnou také přeháňky. V noci teploty klesnou na +2 až –2 °C, přes den vyšplhají na 8 až 12 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Přečtěte celý článek