V Lipníku nad Bečvou napadli dva muži taxikáře, odmítl svézt dítě se ženou

před 1 měsíc 37

foto Taxi - ilustrační foto.

Přerov - V Lipníku nad Bečvou na Přerovsku napadli dva muži taxikáře. Incident se stal poté, co řidič odmítl přepravit ve vozidle dítě se ženou, neboť neměl ve voze dětskou autosedačku. Pachatelé muže udeřili pěstí do obličeje, roztrhli mu mikinu, poškodil sluchátka i telefon a zlost si nakonec vybili i na vozidle. Taxikář skončil na ošetření v nemocnici, dvojici policisté podezírají ze tří trestných činů, sdělila dnes ČTK policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Incident se stal v sobotu večer v ulici J. V. Sládka. Dvojice mužů začala po odmítnutí odvozu dítěte bez autosedačky řidiči taxislužby nejprve sprostě nadávat. "Pak ho jeden z nich chytil za mikinu a při pokusu se podezřelému vysmeknout se mu roztrhla mikina. Při tom mu vypadla z ruky sluchátka, které podezřelí pošlapali, a taky mu spadl na zem služební mobilní telefon, který se poškodil. Při šarvátce se mu ztratila i finanční hotovost, kterou měl v roztržené mikině, a od jednoho z agresorů dostal ránu pěstí do obličeje," uvedla policejní mluvčí.

Dvojice pachatelů poškodila i vůz taxislužby. Oba muži skončili v poutech na policejní služebně. Škoda byla vyčíslena na 21.000 korun. Policisté případ prověřují pro tři trestné činy, a to výtržnictví, ublížení na zdraví a poškození cizí věci, dodala mluvčí.

Přečtěte celý článek