Smrt, kóma a zlomeniny v obličeji. Francií otřásají útoky na děti, roli hrají i sociální sítě

před 3 týdny 26

Poslední brutální útok se odehrál ve čtvrtek poblíž školy v Tours. Teprve čtrnáctiletou dívku napadlo několik spolužaček ve věku 11 až 15 let. Dívka skončila s rozbitým obličejem v nemocnici. „Utrpěla zlomeniny kostí v obličeji,“ uvedl podle serveru BFMTV státní zástupce s tím, že dívka bude minimálně týden doma.

ČTĚTE TAKÉ: Brutální útoky na děti ve Francii: Dívku měli zbít žáci kvůli víře, zkopali ji do bezvědomí

Agresorky si útok dokonce natáčely na video. Jde o druh výzvy „happy slapping“, která spočívá právě v tom, že si napadení útočníci natočí a ihned odvysílají na sociálních sítích. Právě sítě údajně za konfliktem stály. BFMTV píše, že se dívky nepohodly ve skupině na Snapchatu. Roli pak hrál i alkohol – nejméně jedna z nich si před útokem měla dát vodku.

Čtyřem útočnicím hrozí tři měsíce za krádež a šíření záznamu spáchání útoku na integritu osoby. Na pátou, jedenáctiletou dívku, bude dohlížet dětská soudkyně.

Za poslední týden jde ve Francii už o třetí podobný útok. V pařížské nemocnici v pátek zemřel patnáctiletý chlapec, kterého o den dříve zbila maskovaná skupina. Média se soustředí také na případ zřejmě nábožensky motivovaného útoku uvnitř muslimské komunity. Vrstevníci zbili do bezvědomí třináctiletou dívku, a to nejspíš kvůli stylu oblékání. Podle dívčiny matky proto, že se chová „svobodně“. Ani škola ji nedokázala ochránit. Hlavní viníci jsou ve vazbě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Francie má problém. Děti přistěhovalců se učí, že mají islamizovat celou zemi, říká Eichler

Přečtěte celý článek