Smrt slavného slovenského DJ vyvolává dohady: Na policii byl v amoku a od krve, líčí matka

před 4 týdny 25

Hudebník zemřel krátce po oslavě svých 40. narozenin. Podle výpovědi jeho blízkého kamaráda pro Poprad24.sk měl 22. března při jízdě autem najet na obrubník, čímž na sebe upoutal pozornost. S poškozenými koly údajně dojel na čerpací stanici na sídlišti Juh, odkud jej měla odvézt policie. „Přitom křičel: ‚Pomoc, oni mě zabijou!‘“ sdělil hudebníkův kamarád.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie ve Švýcarsku: Mladého hudebníka Dušana zabila lampa. Svědci popsali neštěstí

„V pátek 22. března asi v půl dvanácté večer mi zavolala policie a ptali se mě, jestli jsem Peterova matka. Do telefonu mi nechtěli nic říct a řekli, že si pro mě přijedou domů. Skutečně za chvíli zazvonili a odvezli mě na obvodní oddělení do Popradu. Tam jsem viděla svého syna spoutaného na chodbě a kolem spoustu policistů. Měl zkrvavenou pusu, krvavé oči a rozbitou hlavu,“ popsala situaci po Peterově zadržení pro Nový Čas hudebníkova matka.

„Můj syn tam křičel, vrhal se na policisty a bránil se jim. Chtěli, abych ho uklidnila. On byl ale v šoku, až amoku,“ pokračovala matka. Po policistech prý chtěla, aby jejího syna převezli na psychiatrii do Levoče, kde měl být Peter od ledna léčený. „Oni na to ale kašlali a tvrdili, že nemají jeho souhlas a můj jim nestačí. Nakonec ho naložili do auta a odvezli do nemocnice v Popradu. Tam mu chtěli vzít krev a moč,“ dodala matka.

V nemocnici se měl Peter stále bránit. „Vzlykal a doslova bojoval o život. Přiběhl tam nemocniční personál. K synovi mě nechtěli pustit a celou dobu mě hlídala policistka. Najednou syna přivezli na vozíku a já jsem doufala, že ho konečně vezou na psychiatrii. Venku jej však policisté naložili zpátky do auta. Jela jsem s policistkou v druhém autě a dozvěděla jsem se, že jej vezou do cely předběžného zadržení. Neuběhlo ani pět minut, než se policisté otočili a ujížděli zpátky do nemocnice. Syn jim v autě totiž zkolaboval,“ řekla matka. Před nemocnicí jej měli začít oživovat a následně převézt na pohotovost.

„Tam mi řekli, že jeho mozek už nefunguje, ale na přístrojích stále žije. Když jsem se policistky zeptala, proč ho neodvezli na psychiatrii a jestli to muselo být takhle, jen pokývala hlavou,“ řekla matka.

Když druhý den ráno za synem přišla, měl být v kritickém stavu. „Mozek mu přestával fungovat, jak se ten otok zvětšoval, a odcházeli mu i orgány. Ptali se mě, jestli má přijít farář na poslední pomazání. Odpoledne jsem se se synem naposledy rozloučila,“ dodala žena. Při odchodu jí měl primář ještě oznámit, že než jí nemocnice vydá tělo, bude muset proběhnout soudní pitva.

Případem se nyní zabývá policejní inspekce. „V tuto chvíli mohu potvrdit, že případ prověřují pracovníci Úřadu inspekční služby. Z doposud provedených kontrol nevyplývá, že by ze strany policistů došlo k nějakému protiprávnímu jednání,“ sdělila portálu Pluska.sk Andrea Dobiášová z úřadu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Další útok medvěda na Slovensku. Zvíře napadlo manželský pár, lidé se schovávali v kolibě

Přečtěte celý článek