Smrtící jahody při charitě: Osmiletý školák v Kentucky zemřel. Úřady vydaly varování

před 1 měsíc 52

Policejní oddělení v Madisonville uvedlo, že policisté v pátek ráno řešili případ úmrtí osmiletého chlapce, který náhle zemřel. Jeho rodiče úřadům sdělili, že ve čtvrtek „snědl několik jahod ze školní dobročinné akce“, uvádí Fox News.

ČTĚTE TAKÉ: Požár zdevastoval vilu slavné modelky, dva lidé se zranili. Mám zlomené srdce, píše Delevingne

Alergická reakce v podobě vyrážky se u chlapce údajně začala projevovat krátce poté, co ovoce snědl. Rodiče mu podali léky a naložili ho do vany. Přesto se jeho stav stále zhoršoval. Odvezli ho tedy na pohotovost, odkud se po několika hodinách vrátil domů. Když se ho ráno pokoušeli vzbudit, chlapec už nereagoval.

Zatímco se policisté zabývali příčinou smrti, zdravotníci z nemocnice v Madisonvillu jim sdělili, že museli ošetřit i jiné pacienty, kteří měli sníst jahody ze stejné sbírky. Informovala o tom televize WFSB.

„Podle soudního lékaře šlo o vzácnou alergickou reakci,“ uvedla ředitelka nemocnice Denise Beachová pro Fox News s tím, že se jedná pouze o předběžnou pitevní zprávu. „Doporučujeme jahody v současné době nejíst,“ zdůraznila. Varování se týká především ovoce zakoupeného na charitativní akci školy Madisonville North Hopkins.

Vzorky jahod z této akce míří do laboratoře k rozboru. Fox News požádalo o vyjádření prodejce, odpověď však dosud nepřišla.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zemřel muž v železných plicích. Stroj ho po obrně držel naživu přes 70 let

Přečtěte celý článek