Sněmovna by mohla projednat vznik registru plných mocí

před 2 měsíce 51

foto Schůze Poslanecké sněmovny - ilustrační foto.

Praha - Sněmovna by dnes mohla projednat vznik registru plných mocí, který bude lidem sloužit k elektronickému vystavování oprávnění k zastupování. V prvním čtení je také návrh nového zákona o veřejné hydrometeorologické službě a novela cenového zákona, která by měla odstranit překrývající působnosti úřadů kontrolujících ceny. Poslance ale nejprve zaměstnají volební body, měli by vybrat zejména nového člena Rady Českého rozhlasu.

Na programu jednacího dne je také trojice předloh ve druhém čtení. Patří k nim havarijní novela vodního zákona, která vznikla v reakci na ekologickou katastrofu na Bečvě v září 2020. Posouzení do závěrečného schvalování čeká také navrhované zpřísnění pravidel pro investice prostřednictvím takzvaných nelicencovaných správců majetku.

Šanci na zvolení do Rady Českého rozhlasu mají ředitelé pražské zoologické zahrady Miroslav Bobek a teplické botanické zahrady Petr Šíla a člen dozorčí komise rozhlasové rady Jakub Chytil. Sněmovna bude obsazovat jedno místo po Vítězslavu Jandákovi, kterému skončil šestiletý mandát loni v červnu.

Přečtěte celý článek