Snímek #annaismissing byl vybrán do mezinárodní soutěže seriálů Series Mania

před 2 měsíce 93

foto Zleva herečky Petra Bučková, Viktorie Vítová, Alexandra Vostrejžová, Magdalena Čečo a Vlastina Svátková před slavnostní premiérou filmu #annaismissing, která proběhla ve středu 9. srpna 2023 v pražském kině Světozor.

Praha - Český seriál #annaismissing byl vybrán do soutěže Series Mania, největšího evropského festivalu zaměřujícího se na seriálovou tvorbu z celého světa. Ten se uskuteční od 15. do 22. března v Lille ve Francii. Devítidílná série #annaismissing režiséra Pavla Soukupa a scenáristky Lucie Kryzové patří do programu platformy Voyo. Hlavním tématem minisérie jsou on-line kultura a rizika s ní spojená. Tvůrci navazují na svůj předchozí seriálu #martyisdead, který získal mezinárodní cenu Emmy v kategorii krátkých seriálů. ČTK o tom za tvůrce informovala Martina Reková.

Na festival Series Mania se hlásili tvůrci dohromady 369 seriálů z 60 zemí světa. Série #annaismissing se dostala do soutěže Short Form Competition, kam bylo vybráno osm seriálů. Na festival přijede delegace tvůrců a producentů seriálu osobně.

"Series Mania je jeden z nejprestižnějších festivalů televizních seriálů na světě, navíc s velmi pečlivou dramaturgií. Každoročně uvádí na velkém plátně to nejlepší ze světové televizní tvorby, současně pomáhá objevovat nové a originální televizní tvůrce a projekty. Na festivalu byl v roce 2020 uveden #martyisdead. Vrátit se s #annaismissing, a to rovnou do soutěže, je velká radost a čest," uvedli producenti Vratislav Šlajer, Jakub Košťál a Milan Kuchynka.

#annaismissing vypráví o influencerce Anně, která je na sítích známá svým provokativním obsahem, ale najednou se odmlčí. Když patnáctiletá Nina najde fotku polonahé Anny v mobilu svého táty, rozhodne se ji vypátrat.

#annaismissing má za sebou několik úspěchů v České republice. Mimo jiné zvítězila v kategorii Mimo kino cen České filmové kritiky, obdržela cenu Trilobit Barrandien 2024 a je nominována na cenách Český lev v kategorii Nejlepší televizní seriál. Ceny předají pořadatelé 9. března v pražském Rudolfinu.

Přečtěte celý článek