Sociální pracovníci odebrali matce v Hluboké nad Vltavou už deset dětí

před 1 týden 36

foto Policejní automobil. Ilustrační foto.

Hluboká nad Vltavou (Českobudějovicko) - Sociální pracovníci odebrali matce v Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku tři děti, které žily v nevyhovujících podmínkách. Bydlely v chatce na minimálním prostoru, myly se v potoce a nechodily do mateřské a základní školy. Sociální pracovníci v minulosti už matce odebrali sedm dětí. ČTK to řekl zástupce vrchního strážníka hlubocké městské policie Patrik Brožek. Na případ upozornil iDNES.cz.

"V chatce o rozměrech přibližně třikrát čtyři metry žily děti se svou matkou. Otec se prý pohybuje na jiných místech republiky," řekl Brožek. Tři děti ve věku od pěti do osmi let jsou nyní v dětském domově. Předtím absolvovaly vyšetření v nemocnici. "Nechodily do školy ani do školky. Nedostávaly pravidelně najíst, neznaly základní hygienické návyky a na záchod chodily za chatku," uvedl Brožek.

Kromě matky žili v chatce s dětmi další čtyři dospělí lidé. "Podle našich informací žena takovým způsobem žije už několik let a pohybuje se na různých místech republiky," řekl vrchní strážník.

Přečtěte celý článek