Soud poslal do vazby 21letou ženu, je obviněná z vraždy seniora v Klatovech

před 1 měsíc 54

foto Policejní automobil. Ilustrační foto.

Plzeň - Klatovský soud dnes poslal do vazby jednadvacetiletou ženu, které je obviněná z nedělní vraždy seniora v Klatovech. ČTK to řekl krajský policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Policisté přijali oznámení v neděli krátce po 20:00. "Po příjezdu složek IZS byl na místě nalezen muž s bodnými ranami, který bohužel přes veškerou snahu záchranářů svým zraněním podlehl. Činu se měla po předchozí slovní rozepři dopustit jednadvacetiletá žena se svým třiadvacetiletým partnerem. Poškozeným byl přítel její babičky," řekl v pondělí Hodan.

Po napadení pak žena i její partner z místa utekli. Policisté zadrželi dvojici v blízkosti místa činu. Dechová zkouška a orientační drogový test byly u nich v obou případech pozitivní, uvedl Hodan. Po soudní pitvě oběti kriminalisté obvinili ženu z vraždy. Její partner se podle zjištěných skutečností na pobodání nepodílel.

Muž po napadení utrpěl velmi závažná zranění, více než 20 minut ho záchranáři resuscitovali. "Přes veškerou snahu zasahujících se už nepovedlo obnovit životní funkce zraněného muže, lékař konstatoval smrt na místě," řekla mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Podle serveru Krimi-Plzeň byl zhruba sedmdesátiletý muž pobodán ve svém domě v Masarykově ulici.

Přečtěte celý článek