Moskevský soud v pondělí poslal do vazby desátého podezřelého v případu teroristického útoku na koncertní síň v Crocus City Hall v Krasnogorsku na okraji Moskvy. Jde o tádžického občana Jakubdžoniho Jusufzodu, uvedly tiskové agentury. Jusufzoda podle vyšetřovatelů několik dní před útokem ze své bankovní karty poslal peníze svému společníkovi, aby zajistil ubytování teroristů.

Moskva 19:28 1. dubna 2024

Jde o tádžického občana Jakubdžoniho Jusufzodu, uvedly tiskové agentury

Desátým obviněným je táždický občan Jusufzoda, hrozí mu doživotí | Foto: Moscow City Court | Zdroj: Reuters

Už po zločinu poslal část peněz jednomu z předpokládaných pachatelů. Je obviněn z teroristického činu a hrozí mu doživotí, napsala ruská státní tisková agentura TASS.

K útoku v koncertní síni Crocus City Hall v Krasnogorsku na předměstí ruské metropole, který si podle úřadů vyžádal nejméně 144 mrtvých a více než 550 raněných, se přihlásila teroristická organizace Islámský stát.

Do teroru v Moskvě byla zapojena Ukrajina, tvrdí ruští vyšetřovatelé. ‚Nesmysl,‘ reaguje Bílý dům

Číst článek

Moskva se nicméně střelbu snaží spojovat s Ukrajinou, kterou Rusko před více než dvěma roky napadlo, důkazy pro to ovšem nepředložila. Ukrajina zapojení do teroristického útoku odmítla.

Devátého podezřelého vzal soud do vazby 29. března. Nazrimada Lutfulloi také pochází z Tádžikistánu a podle rozhlasové stanice BFM jej vyšetřovatelé podezírají, že se podílel na financování teroristů.

Ruská tajná služba FSB v pondělí informovala, že čtveřice cizinců, zadržená v neděli v Dagestánu na jihu Ruska, je podezřelá, že se podílela na financování teroristického útoku a dodala útočníkům zbraně.

Šéf FSB den po útoku oznámil zadržení jedenácti podezřelých, včetně čtyř předpokládaných útočníků.

ČTK

Nejčtenější

Nejnovější články

  1. Izrael zaútočil na íránský konzulát v Damašku. Zemřelo sedm lidí včetně velitele revolučních gard

  2. Pardubice přehrály Litvínov 3:0. Druhý bod v sérii obstarali tři různí střelci, Will udržel čisté konto

  3. Porovnávání se zdravými lidmi je pro mě ta nejlepší soutěž, říká hendikepovaný běžec Petrusek

  4. Soud poslal do vazby desátého obviněného z útoku v Krasnogorsku. Muž měl teroristům zaplatit ubytování

  5. Estébáci nechali několik dní samotné dvouleté dítě v hájovně. Maminku mučili, aby se doznala k odboji

  6. O velikonočním víkendu letos zemřelo na českých silnicích sedm lidí. Je to nejvíce od roku 2016

Aktuální témata

Webbův teleskop, Inflace, Petr Pavel, Nejbohatší člověk na světě, Vesmírný teleskop Jamese Webba, Ukrajina online, Jak ušetřit na energiích, Rusko, Ukrajina, Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj, Volební průzkumy, Koronavirus, Film, Statistika nehod, Můj rozhlas, Vinohradská 12, Počasí, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Zprávy z domova, Zprávy ze světa, MS hokej 2023

Doporučujeme