SOUTĚŽ: Smrt na kladenském stadionu. Vyhrajte novou českou detektivku Ovál

před 3 týdny 39

„Uprostřed betonového kruhu ležel člověk. Okamžitě jí v mysli vytanul známý da Vinciho obraz. Nohy od sebe, paže kolmo k trupu – scenerie vyznívala až kýčovitě, jako z toho amerického filmu s Tomem Hanksem.“

Urostlého mladíka v modro-žluté teplákové soupravě oddílu Tepo Kladno objeví jednoho podzimního rána maratonská běžkyně. Na místo činu je povolán kapitán Lenz z pražské kriminálky. Ten si za necelých patnáct let služby vydobyl značný respekt, a to nejen svým vyšetřovatelským instinktem, ale také díky sportovním výkonům na běžeckých tratích.

Šlo v případu koulaře, kterého nalezli v poloze da Vinciho Vitruviánského muže, o rituální vraždu? Lenz se musí během vyšetřování potýkat nejen s tajemným útočníkem, ale také vlastními tiky.

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

Jiří Homola působí na kladenské základní škole jako učitel němčiny a francouzštiny. Píše divadelní a rozhlasové hry, pro Bio Illusion adaptoval knihu Viktora Fischla Dvorní šašci. V roce 2009 spoluzaložil amatérský divadelní spolek Kladina.

Je nositelem Ceny Alfréda Radoka a Českého rozhlasu Vltava za text Noc moudrých mužů. Ve volném čase závodně běhá. Jeho detektivní román Ovál vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Pokud se chcete zapojit do soutěže o pět detektivek Ovál, napište nám až do tohoto pátku 12. dubna do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku:

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.

Přečtěte celý článek