Spojence Navalného brutálně napadli. Do hlavy ho mlátili kladivem

před 1 měsíc 44

Ruský opoziční představitel Leonid Volkov, který spolupracoval s lídrem ruské opozice Alexejem Navalným, byl napaden u svého domu. Oznámili to další Navalného spolupracovníci Kira Jarmyšová a Ivan Ždanov. Napadení se odehrálo v Litvě, sdělila Jarmyšová agentuře Reuters.

„Volkova právě napadli před jeho domem. Někdo mu rozbil okénku u auta, nastříkal mu slzný plyn do očí a potom ho začal mlátit kladivem,“ napsala na sociální síti X Jarmyšová.

Ivan Ždanov zveřejnil na platformě Telegram fotografie, na nichž je vidět Volkov se zakrvácenou hlavou, zkrvavená noha a automobil s rozbitým okénkem.

Volkov je bývalý koordinátor Navalného sítě regionálních štábů. Navalnyj zemřel minulý měsíc v ruské věznici a jeho spolupracovníci za smrt činí zodpovědného ruského prezidenta Vladimira Putina.

Ruský novinář Sergej Parchomenko podle deníku The Moscow Times poznamenal, že Volkov nežije v samotném Vilniusu, ale v rekreační vesnici nedaleko města. „To znamená, že to není náhodný pouliční chuligán nebo lupič.“ Je to osoba, která tam šla konkrétně zaútočit na Volkova,“ napsal Parkhomenko. 

Přečtěte celý článek