Starý telefon nikdy nevyhazujte. Existuje služba, která vám za něj zaplatí velké peníze

před 2 měsíce 39

Lidé si velmi rádi kupují nové mobilní telefony. Výrobci se totiž snaží, aby každý další model přinášel čerstvé funkce a zlepšoval ty stávající. A mnozí rádi zkouší všechny možnosti, které jim tyto malé počítače do kapsy poskytují. Třeba kvalitnější fotoaparát, hry nebo nejrůznější aplikace zjednodušující život.

Zajímavé bonusy

Když si ale koupíte nový telefon, většinou už příliš nepřemýšlíte, co udělat s tím starým. V lepším případě skončí v šuplíku, v tom horším ale letí rovnou do koše. To je nicméně velká škoda, jelikož za staré mobilní telefony lze získat pořád slušné peníze. Češi o tom však obvykle neví, a tak se o výdělek připravují.

Nemluvíme tu přitom o tom, že některé telefony staršího data už jsou dokonce vzácné a lze za ně získat značné sumy. Takových je přeci jen málo. Tady je řeč o běžném případu, kdy obměňujete starší telefon za nový. V takovém případě je dobré zapátrat na internetu, co je v dané chvíli k dispozici za různé akce zahrnující zbavení se starého telefonu.

Výrobci určitých telefonů, jako je například iPhone nebo Samsung, totiž rádi pravidelně pořádají výkupní akce, které spojují s pořízením nového telefonu. Pokud si například kupujete nový model za nějakých 15 až 20 tisíc, můžete klidně získat slevu ve výši až 8 tisíc korun za starší model. Ve výsledku vás tak ten nový vyjde o poznání levněji, než kdybyste starý telefon jen někde odhodili. Takto o něj sice přijdete, ovšem vlastně za něj dostanete velmi slušné peníze.

Dá se na tom vydělat

Ale i když se zrovna žádná výkupní akce, někdy nazývaná také jako “šrotovné”, byť starší telefony jdou opět do oběhu, nekoná, nemusíte smutnit. Starší telefon můžete zpeněžit i tak. Budete překvapeni, jaká je po nich poptávka.

V tomto ohledu jsou aktivní někteří prodejci, kteří se neorientují pouze na prodej nových telefonů, ale také na výkup a prodej těch starších. Asi nejznámějším je Mobil pohotovost, kde vám i za několik let starý telefon nabídnou běžně několik tisíc korun. Počítejte ale s tím, že si tu nechají prostor na pěknou prodejní marži.

Čtěte také: Češi si mohou dojít pro 13. důchod. Mnozí o tom ale netuší a o peníze každý rok přicházejí

Pokud vám nevadí, že s tím budete mít trochu více práce, můžete si prodej telefonu uspořádat po vlastní ose. Ideální je na to například bazarový server Bazoš, kde lze umístit inzerát bezplatně a přitom okamžitě získat spoustu potenciálních kupců.

Foto: Shutterstock

Přečtěte celý článek