Stávka francouzských dispečerů komplikuje letový provoz nejen v Česku. Aerolinky ruší dva tisíce spojů

před 1 týden 30

Letecké společnosti ruší dva tisíce letů ve Francii a v dalších evropských zemích kvůli stávce francouzských letových dispečerů. Na poslední chvíli sice uzavřeli dohodu s řízením letového provozu, rušení letů to už ale nezastavilo. Stávka zkomplikuje taky provoz mezi Francií a Českem.

Paříž 7:09 25. dubna 2024 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osoba se zavazadly na letišti

Stávka francouzských dispečerů zrušila dva tisíce letů (ilustrační foto) | Foto: Remo Casilli | Zdroj: Reuters

„Zmiňovaná stávka se dotkne i letiště Václava Havla Praha. Zatím evidujeme čtyři zrušené odlety a přílety z letiště a na letiště v Paříži Orly a Charles de Gaulle,“ řekla Radiožurnálu mluvčí letiště Praha Klára Divíšková.

V Německu stávkuje personál Lufthansy. Dolehne to až na dvě stě tisíc cestujících, odhaduje aerolinka

Číst článek

„Doporučujeme cestujícím, aby věnovali pozornost webovým stránkám nebo sociálním účtům svých dopravců, kde se dozví aktualizované informace o svých letech,“ doplnila.

Nejvíc zrušených letů hlásí pařížská letiště Orly a Charlese de Gaulle i letiště v Marselle. Francouzští letový dispečeři protestují proti reformě, jejíž cílem je lépe čelit intenzivnějšímu leteckému provozu. Zároveň požadují zvýšení platů.

Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přečtěte celý článek