Strach na sídlišti v Písku: Neznámý pachatel zastřelil psa. Majitel se bojí dalšího útoku

před 1 týden 26

K události zřejmě došlo v úterý 9. dubna ráno mezi šestou a devátou hodinou, protože majitel na pozemek vzdálený 150 metrů od domu přišel kolem desáté hodiny dopoledne a fenku už našel ležet na zemi. „V první chvíli jsme mysleli, že jen něco špatného snědla, nikde nebyla vidět krev,“ uvedl CNN Prima NEWS majitel fenky Jakub Čudlý.

ČTĚTE TAKÉ: Dva mladíka drželi, další ho mlátili. Aktéry z bitky na koupališti v Dubí poslal soud do vězení

S fenkou okamžitě zamířil na veterinu, ani tam však nepoznali, že je postřelena. „Nikoho nás to ani ve snu nenapadlo, přes srst nebylo nic vidět. Dali jí kapačku a byla dobrá,“ vysvětlil Čudlý s tím, že stav fenky se začal ale rychle zhoršovat.

Při druhé návštěvě veterinář provedl rentgen, který ukázal, že fenka v sobě má dvě střely. „Bohužel už jí nedokázali pomoct. Děti to obrečely,“ poznamenal majitel s tím, že fenka byla hodná a každého milovala. Problémem podle majitele nebyl ani její štěkot, ostatní sousedé podle něj vypověděli, že pes nijak výrazně neštěkal.

Proč někdo střílel na jeho fenku, majitel nerozumí. „Nemám tušení, jestli tomu, kdo to udělal, vadil pes nebo já, nebo si to prostě chtěl zkusit,“ sdělil s tím, že nikoho nepodezírá.

Nejpravděpodobnější variantou podle něj je, že někdo zaútočil z okolních paneláků. Podle střel, které ze psa vyjmuli, šlo o vzduchovku, neumí si prý představit, že by ji někdo bez povšimnutí nesl po sídlišti. „Odjinud tam navíc není moc dobře vidět. Jsem si jist, že sousedé z okolních zahrad by nestříleli. Jsou to všechno známí, a navíc také chovají psa,“ vysvětlil.

Jedna ze sousedek se měla Čudlému svěřit, že se jí v minulosti zdálo, že kolem ní něco prosvištělo. „To podezření se potvrdilo, protože někdo tři týdny zpátky tam skutečně zkoušel střílet, na zahradě jsme našli střelu,“ uvedl.

Největší strach má nyní z toho, aby útočník nestřílel znovu. Má totiž dvě malé děti, které si na zahradě hrají. „Co když mu bude vadit, že třeba křičí?“ ptá se.

Událost proto nahlásil na policii. „Měl s sebou i veterinární zprávu a přišel vše oznámit. Po zhodnocení si případ převzala hospodářská kriminálka, kam takové případy spadají,“ potvrdila pro CNN Prima NEWS písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová. Dodala, že policisté se případem zabývají druhý týden. „Snažíme se vypátrat pachatele a další okolnosti této střelby,“ doplnila.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dvě matrace pro sedm lidí a špína. Chata, ve které žily na Českobudějovicku děti, budí hrůzu

Přečtěte celý článek