Sušenky z Kauflandu vás odrovnají. Kupovali je všichni, ale našla se v nich hrozná věc. Okamžitě je vyhoďte

před 2 měsíce 74

Bohužel se ukazuje, že kontrola kvality potravin ze strany obchodních řetězců není zdaleka taková, jaká by měla být. Obchodníci jednoznačně tlačí výrobce do toho, aby jim poskytovali zboží za co nejnižší ceny. Potom se ale nemohou divit, že to podle toho také vypadá a leckdy dostanou opravdu nekvalitní výrobky, které mohou být dokonce závadné.

Potravinu vraťte na prodejně

V řadě případů na to přijde až Státní zemědělská a potravinářská inspekce, ale někdy je průšvih natolik velký, že řetězce raději zareagují samy. To je také případ Kauflandu, kterému se v poslední době opravdu nedaří a za několik týdnů nahromadil hned několik případů, kdy musely být jím prodávané výrobky staženy z trhu. Pro něj je to o to horší, že šlo prakticky výlučně o ty, které prodává pod svou privátní značkou K Classic.

To je i poslední případ sušenek K-Classic Double Chocolate Cookies v balení 200 gramů, který je obzvlášť závažný. “Nelze vyloučit, že ve výše uvedeném výrobku jsou malá kovová cizí tělesa,” informoval Kaufland na svém webu překvapené zákazníky. “Vzhledem k možnému riziku zranění při konzumaci by zákazníci měli věnovat pozornost stažení a  dotčený výrobek nekonzumovat.

Kaufland pochopitelně sušenky stáhl z prodeje a vyzývá zákazníky k tomu, aby případně výrobek přinesli do kterékoliv jeho prodejny a tam ho vrátili. Peníze jim budou vyplaceny zpět i bez předložení účtenky.

Už toho bylo dost

Výrobcem sušenek je přitom nizozemská společnost Banketbakkerij Merba BV. Pakliže vás zajímá konkrétní šarže, potom její číslo je 2334103. Důležité je také datum minimální trvanlivosti, které je až do 6. prosince 2024. Je tedy klidně možné, že tyto mimořádně oblíbené a chutné sušenky máte stále doma a z jejich konzumace můžete mít polízanici.

Čtěte také: Tohle máslo nekupujte. Obchodní řetězce ho Čechům prodávají ve velkém. Ale je to hodně špatné

Nezbývá než doufat, že si obchodní řetězec, a zejména potom Kaufland, který už má opravdu máslo na hlavě, dají pozor, od koho zboží odebírají a dané společnosti si prověří. Není možné, aby každou chvíli zákazníci museli odevzdávat závadný produkt a aby se vůbec báli nakupovat.

Foto: Shutterstock

Přečtěte celý článek