T-Mobile nabízí domácí internet přes 5G síť. Maximální rychlost stahování bude až 250 Mbit/s

před 1 měsíc 47

T-Mobile představuje novou nabídku domácího FWA internetu, tedy bezdrátového internetu pro připojení v pevném místě, například v domácnosti. Hlavní přenosovou technologií je v tomto případě mobilní 5G (případně LTE) síť. Nové tarify Bezdrátového internetu budou celkem čtyři s rychlostmi 20, 50, 100 a 250 Mbit/s (poslední jmenovaný spustí operátor až v druhé půlce dubna).

Ke všem tarifům bude T-Mobile dodávat vlastní hybridní zařízení. Interiérový stolní 5G modem/router od Xiaomi si uživatel může pronajmout za 99 Kč měsíčně, zapne ho do zásuvky a jednoduše bez jakéhokoli vrtání nainstaluje sám. Nejvyšší tarif s rychlostí 250 Mbit/s ale už bude vyžadovat instalaci technikem operátora, toto řešení totiž obsahuje i venkovní jednotku (přijímač signálu, který nebude tlumen okny). Nejvyšší tarif bude stát 749 Kč, cenová nabídka nižších tarifů je následující:

Klepněte pro větší obrázek
K tarifům Bezdrátového internetu lze pořídit připojení na další adresu za zvýhodněnou cenu 149 Kč měsíčně. Na další adrese ale bude rychlost přenosu omezena vždy na 20 Mbit/s.

Pro nové zákazníky služby Bezdrátový internet má operátor připravenou zaváděcí akci. V rámci ní lze získat tarif s rychlostí 50, 100 a 250 Mbit/s za zvýhodněnou cenu 299 Kč měsíčně na prvních šest měsíců používání služby. Smlouva se uzavírá na dobu neurčitou a lze ji kdykoli (například po prvním půlroce používání za zvýhodněnou cenu) bez sankcí vypovědět.

Přečtěte celý článek