Taylor Swiftová se poprvé objevila na seznamu dolarových miliardářů Forbesu

před 4 týdny 28

foto Ilustrační foto - Americká zpěvačka Taylor Swift na premiéře koncertního filmu Taylor Swift: The Eras Tour v Los Angeles, 11. října 2023.

Washington - Magazín Forbes poprvé zařadil popovou zpěvačku Taylor Swiftovou na seznam dolarových miliardářů, její jmění vyčíslil na 1,1 miliardy dolarů (25,8 miliardy korun). Miliardářkou se podle Forbesu stala už loni v říjnu, dopomohly jí k tomu zisky z pokračujícího světového turné Eras. Swiftová je prvním hudebníkem, který se do žebříčku dostal čistě díky výdělkům ze svých vystoupení a hodnotě své diskografie, uvádí Forbes.

Hodnotu diskografie 34leté držitelky 12 cen Grammy odhaduje Forbes na více než 500 milionů dolarů (11,7 miliardy korun), dalších 500 milionů získala z honorářů a turné a zbylých asi 125 milionů dolarů (2,9 miliardy korun) tvoří její nemovitosti.

Swiftová se svým úspěchem připojila k americkým hudebníkům, jimiž jsou Jay-Z, Rihanna či zesnulý Jimmy Buffet - jejich zisky však kromě hudební tvorby pocházely i z jiných druhů podnikání.

Dolarových miliardářů je podle časopisu nyní 2781, o 141 více než v loňském roce, se společným jměním 14,2 bilionu dolarů (330 bilionů korun).

Přečtěte celý článek