Telefon za babku nemusí vypadat lacině. Redmi A3 zaujme velkým fotomodulem a zelenou koženkou

před 1 měsíc 29

Xiaomi posílá do prodeje na českém trhu jeden z nejlevnějších dostupných telefonů. Redmi A3 navazuje na řadu základních modelů s čistým operačním systémem Android. Prodává se ve třech barvách a dvou paměťových specifikacích. Cena začíná na 2300 Kč.

Klepněte pro větší obrázek

Telefon přitom na pohled nevypadá nijak nevkusně, ani lacině. Po vzoru vyšších modelů přebírá design výrazného kruhového fotomodulu, ačkoli fotoaparáty v něm obsažené jsou pouze dva a zcela základní – primární 8MPx foťák a doplňkový foťák pro určení hloubky ostrosti. Selfie kamera v trochu zastarale vyhlížejícím kapkovitém výřezu nabídne rozlišení 5 Mpx.

Redmi A3 je na výběr ve třech barvách (černá, modrá, zelená), z nichž zelená nabízí úpravu s koženkovým povrchem, ostatní dvě barvy jsou klasicky plastové. IPS displej s úhlopříčkou 6,7 palce a 90Hz obnovovací frekvencí si musí vystačit s HD rozlišením. Je krytý sklem Gorilla Glass 3. Čtečka otisků leží v bočním odemykacím tlačítku.

Výkon dodává 12nm čipset MediaTek Helio G36, což je stejný procesor, který byl u loňského přechůdce Redmi A2. Znamená to, že ani letos se do nástupce nedostává 5G konektivita. Na výběr je varianta 3 + 64 GB paměti za 2300 Kč nebo 4 + 128 GB za 2650 Kč. Druhou variantu určitě doporučujeme více. Ačkoli v telefonu běží čistý Android 14 Go Edition, hodnota 3 GB RAM je hraniční a údajné navyšování RAM z kapacity vnitřního úložiště je pouze marketingová vějička.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Telefon obsahuje baterii s kapacitou 5000 mAh, k dispozici je pouze základní kabelové dobíjení s výkonem 10 W skrz vestavěný USB-C konektor. Telefon obsahuje slot na paměťovou kartu a také 3,5mm jack. Ve výbavě naopak chybí NFC. Jde o model, který uspokojí převážně nenáročné uživatele nebo ty, kteří hledají nové zařízení za co možná nejnižší cenu.

Přečtěte celý článek