Policisté před večerním zápasem v Edenu zadrželi čtyři fanoušky AC Milán

před 1 měsíc 33

foto Policisté dohlížejí na fanoušky, kteří se scházejí před pochodem na zápas Slavia Praha - AC Milán, odvetné utkání osmifinále fotbalové Evropské ligy, 14.března 2024, Staroměstské náměstí, Praha.

Praha - Pražští policisté během dnešního pochodu fanoušků fotbalového týmu AC Milán ze stanice metra Želivského na stadion Slavie ve Vršovicích zadrželi čtyři příznivce italského velkoklubu. Podezírají je ze spáchání přestupku - tři za použití pyrotechniky, čtvrtého muže kvůli hrubému jednání, kterého se dopustil vůči policistce. ČTK to po 19:00 řekl policejní mluvčí Jan Daněk. Před stadionem musela zasahovat i pořádková jednotka.

Odvetný zápas osmifinále Evropské ligy začal na vyprodaném Edenu v 18:45. Na bezpečnost, veřejný pořádek a dopravu dohlížely, podobně jako při podobných duelech, stovky policistů včetně členů antikonfliktního týmu, psovodů, těžkooděnců nebo policistů na koních. Situaci ze vzduchu monitoroval i vrtulník.

Fanoušci milánského týmu se začali scházet kolem 15:00 na Staroměstském náměstí, podle zpravodaje ČTK na ně dohlíželi policisté, kteří tam nemuseli řešit žádné konflikty. Poté se fotbaloví příznivci, oblečeni v černém, vydali na stanici metra Staroměstská, odkud dojeli na Želivského. Poté šli v průvodu do Edenu.

Slavia nastoupila do večerního zápasu s dvougólovým mankem, před týdnem prohrála na milánském San Siru 2:4.

Přečtěte celý článek