To tu ještě nebylo. Vývojář české hry, která dobyla svět, slibuje ohromný posun

před 1 týden 23

 Warhorse

Velkolepé středověké RPG od tuzemského studia Warhorse z roku 2018 nadchlo hráče po celém světě a proto bylo všem už nějakou dobu jasné, že pokračování příběhu kovářského synka Jindřicha ze Skalice musí být na spadnutí.

Oficiální oznámení Kingdom Come: Deliverence 2 přišlo až po dlouhých šesti letech. Čekání však podle Höschla bude stát za to. "Největším lákadlem je podle mě Kutná Hora. Troufám si tvrdit, že zatím nikdo nevytvořil takhle věrnou repliku středověkého města," popisuje jednu z nových lokací, kterou budou moci hráči prozkoumávat. 

Součástí herního zážitku budou opět i velkolepé bitvy a ozbrojené šarvátky, které podle Höschla doplní bohatý a dramatický příběh. "Co se týče soubojového systému, ve druhém díle jsme se pokusili o větší otevřenost. Pořád se dá hrát s poměrně komplikovaným soubojovým systémem, třeba při šermu s mečem. Nikomu ale nic nebrání v tom sebrat sekeru nebo palcát a prostě s ním mlátit nepřátele po hlavě," popisuje úpravu herních mechanik Höschl.

V rozhovoru se umělecký ředitel také zmiňuje o technickém stavu hry, který by měl být při vydání v mnohem lepším stavu než u prvního dílu. V roce 2018 za špatnou optimalizaci schytala hra tvrdou kritiku a podle Höschla to byla cenná lekce. "Snažíme se věci dělat, řekl bych, míň punkově a víc profesionálně. Dávat si víc času na odladění hry," uzavírá. 

Kindom Come: Deliverence 2 vyjde podle vývojářů na konci roku 2024 na PC a novou generaci konzolí, a to včetně českého dabingu.

Přečtěte celý článek