Tohle stojí za přečtení. 🧐

před 2 měsíce 59
Tohle stojí za přečtení. 🧐


K 2 letům hrůzostrašného výročí války na Ukrajině měl Robert Fico vzácnou příležitost mlčet. Vybral si ale, že místo toho pomůže Putinovi šířit jeho propagandu. Robert Fico řekl třeba, že…

„…jediným plánem EU je dále podporovat vzájemné zabíjení Slovanů.”

“Jasně.” Proto třeba Češi (Slované) a Poláci (Slované) patříme mezi největší podporovatele obranné snahy Ukrajiny (taky Slované). Je to samozřejmě naprostý nesmysl, Fico to ví a jenom straší lidi.

„…válka začala už v roce 2014 řáděním ukrajinských neonacistů.”

Jediné, co odpovídá realitě, je možná tak ten letopočet. Zbytek je lež. Válka na Ukrajině začala v roce 2014, ale NEZÁKONNOU ANEXÍ Krymu. A rozpoutal ji Vladimir Putin. Hlavním důvodem byl postupný příklon Ukrajiny k EU a Západu. Rusko hrubě porušilo mezinárodní právo a Chartu OSN, čímž ohrozilo světový mír, celosvětovou bezpečnost a stabilitu.

Už dlouho slyšíme Kreml strašit „hrozbou nacismu“, který má dehumanizovat a očerňovat Ukrajince. Putinovo vykreslování Ruska jako moderního bojovníka proti nacismu je klasickým příkladem projekce – způsobu, jakým se Kreml snaží přesunout vinu za své vlastní destruktivní akce na druhou stranu.

A proto tohle všechno bolí. Bolí to o to víc, že Slováci jsou naši nejbližší sousedi a partneři. Jak může tento vztah v politické rovině fungovat, pokud si někdo řekne, že bude stát na straně diktátorského režimu, který utlačuje vlastní obyvatele a snaží se zabrat území suverénních států?

Role politické reprezentace demokratického světa by měla být o hledání společné cesty, jak pomoci v obraně těm, kteří jsou napadení. Naopak naskakovat na propagandu Kremlu je cesta opačným směrem.

Jinak celý rozbor nesmyslů projevu Roberta Fica si můžete přečíst na našich stránkách. Odkaz vám dávám do komentářů. 👇
Přečtěte celý článek