Tohle už není normální. Billa prodávala Čechům úplně jetou šunku. Fotky z kontroly berou dech

před 1 měsíc 63

Státní zemědělská a potravinářská inspekce neustále varuje před potravinami z českých obchodních řetězců. Bohužel se nezdá, že by se situace zlepšovala, ba právě naopak. Jsou to přitom právě velké řetězce, které mají v poslední době na kontě nejvíce pochybení. Jejich závažnost přitom spíše narůstá, než aby klesala.

Troufli si dost

Něco se však musí stát. Po případu, který se teď odehrál v Bille, musí přijít skutečně tvrdé sankce, jinak si s námi zahraniční obchodní řetězce budou nadále dělat, co chtějí. Vždyť zákazníci mají dnes oprávněné obavy, aby si nekoupili něco vysoce závadného.

SZPI tentokrát učinila opravdu nehezký nález v brněnské prodejně Billa. “U části balení byl zjištěn výskyt plísní viditelných pouhým okem. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení,uvedla inspekce ke svému nálezu u Schwarzwaldské šunky, která se navíc ještě prodávala pod privátní značkou Billy.

Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku. Potravina neměla prošlé datum použitelnosti,” dodala SZPI, přičemž se nabízí otázka, jak k něčemu takovému mohlo dojít. Pokud nebylo pochybení na straně konkrétní prodejny, je docela možné, že problém nastal už ve výrobě.

Tato šunka se vesele prodávala v regálech obchodního řetězce Billa. / Foto: SZPI

Hlavně to nejezte

Pochopitelně by se takové zboží nemělo vůbec dostat do regálu, jelikož plíseň dosáhla pokročilého stádia a byla jasně vidět na první pohled, jak dokládají obrázky. Je však možné, že si tento produkt lidé koupili i jinde.

Čtěte také: Billa spustila velkou novinku. Češi jsou nadšením bez sebe, tohle tu chybělo

Datum použitelnosti tohoto výrobku bylo do 28. února 2024, přičemž se prodával v balení 100 gramů. Výrobce podle všeho nebyl uveden, ale SZPI uvádí pouze to, že byl produkt vyroben pro Billu.

Foto: Shutterstock

Přečtěte celý článek