Tragédie na závodech rallye na Srí Lance. Vůz vjel do davu, zabil sedm lidí včetně dítěte

před 1 týden 36

Tragédie se stala při rallye závodech Fox Hill Supercross ve městě Diyatalawa v centrální části ostrova, píše BBC. „Auto vylétlo z jízdní dráhy,“ sdělil médiím policejní mluvčí Nihal Talduwa.

ČTĚTE TAKÉ: Autobus s českými turisty na Srí Lance smetl na přejezdu vlak. Média píší o nebezpečném úseku

Předtím se na trati převrátil jiný vůz, organizátoři se proto snažili zpomalit ostatní jezdce použitím výstražných signalizačních světel a vlajek. Jeden ze závodníků ale úhybný manévr nezvládl a v plné rychlosti vjel do davu přihlížejících diváků.

Podle úřadů zahynulo pět lidí na místě, dva zemřeli později na následky zranění v nemocnici. Další zůstávají v kritickém stavu. Mezi oběťmi jsou i osmiletý chlapec a čtyři pořadatelé, uvedl server Indian Express.

Závody Fox Hill Supercross se na Srí Lance těší velké popularitě, upřesňuje India Today. V osudnou chvíli se kolem okruhu tísnilo odhadem 45 tisíc diváků. V reakci na tragickou nehodu byl letošní ročník předčasně ukončen.

V krátké době se jedná o další tragickou zprávu ze světa rallye. O uplynulém víkendu po vážné nehodě na Rallye Šumava zemřela spolujezdkyně Alena Krejčíková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Letošní Rallye Dakar poznamenala smrt španělského závodníka

Přečtěte celý článek