Tragický útok medvěda na Slovensku. Pronásledoval dvojici turistů, žena zemřela

před 1 měsíc 37

Mrtvou 31letou ženu z Běloruska našli v pátek v podvečer slovenští policisté na západní straně Demänovské doliny v Nízkých Tatrách nedlouho poté, co obdrželi hlášení, že v oblasti pronásleduje dva lidi medvěd. Napsal to deník Sme. Podle policie žena zřejmě zahynula při pádu z výšky.

Policie uvedla, že běloruský pár byl na horské túře. Po střetu s medvědem se muž a žena rozběhli každý jiným směrem. Medvěd údajně začal pronásledovat ženu, která muži zmizela z dohledu a dvojice neměla ani hlasový kontakt.

„Na místo jsme okamžitě vyslali policejní hlídky a provedli potřebné úkony za účelem jejich vypátrání. Do pátrání byla přivolána i Horská záchranná služba. Muž byl nalezen v pořádku, ale žena byla nalezena bez známek života,“ uvedla slovenská policie. Na místo byl vyslán také zásahový tým, který se specializuje na medvědy hnědé.

Žena podle předběžného zjištění podlehla těžkému poranění hlavy, který utrpěla při pádu z výšky, napsala v tiskové zprávě policie v Žilině. Dvojice se vydala na túru z obce Lazisko v okrese Liptovský Mikuláš směrem na vrch Siná, dodala policie. Z Laziska na Sinou nevede značená turistická stezka, upozornil list Sme.

K tragédii se v sobotu vyjádřilo slovenské ministerstvo životního prostředí. „Okolnosti tragické události vyšetřuje policie. O dalších krocích budeme transparentně informovat. Pokud se ukáže, že šlo o přímý útok medvěda, tak to tak také označíme. Nebude se nic ututlávat,“ řekl podle Sme náměstek ministra životního prostředí Filip Kuffa.

Přečtěte celý článek