Tramvajový chaos v Praze: Výluky ochromí dopravu na měsíce. Podívejte se, co všechno se mění

před 1 týden 40

Dvouměsíční výluka se dotkne tramvajových linek hlavně v centru a severní části Prahy, uvedl Dopravní podnik hlavního města Prahy na svém webu. Úprava jízdních řádů se bude týkat i linek, které obsluhují okolí Libeňského mostu. Některé budou jezdit odklonem, jiné na trase čeká přečíslování.

ČTĚTE DÁLE: MAPA: Tramvaje se vrátí na Václavské náměstí. Podívejte se, jaké linky by tam mohly jezdit

Opatření se konkrétně dotknou tramvajových linek číslo 1, 3, 6, 7, 12, 14, 15, 24, 25, 26, 27, 91, 92, 94 a 96, oznámil Dopravní podnik v příspěvku na síti X.

Cestující mohou očekávat změny a omezení také u autobusových linek číslo 207, 905, 907, 908, 909 a 911.

Úprava trasy postihne i historickou tramvajovou linku číslo 42.

Dopravní podnik také upozorňuje na změny číslování následujících linek:

Linka číslo 3 ve směru z Modřan pojede ze zastávky Jindřišská do zastávky Senovážné náměstí, poté bude pokračovat jako linka číslo 26 směr Nádraží Hostivař.

Linka číslo 6 ve směru od Kubánského náměstí pojede na Karlovo náměstí, odkud bude pokračovat jako linka číslo 14 směr Spořilov.

Linka číslo 14 ve směru od Spořilova bude zkrácena do zastávky Karlovo náměstí, pojede jako linka číslo 6 na Kubánské náměstí.

Linka číslo 26 ve směru od Nádraží Hostivař pojede ze zastávky Hlavní nádraží do zastávky Senovážné náměstí, poté bude pokračovat jako linka číslo 3 přes zastávku Jindřišská směr Sídliště Modřany.

Z důvodu prodloužení tramvajové trati v souvislosti s výstavbou metra D dojde od pondělí 29. dubna 2024 do odvolání k dočasnému přerušení provozu tramvají v úseku Kotorská – Pankrác, uvádí Dopravní podnik. Ve vyloučeném úseku lze využít autobusovou linku číslo 193. V tomto případě by omezení mělo trvat do konce tohoto roku.

Od konce června se Pražané mohou připravit také na další omezení spojená s opravou kolejí v Jindřišské a Vodičkově ulici. Opravy by měly trvat do 30. září. Dále je v plánu výstavba tramvajové trati v horní části Václavského náměstí a rekonstrukce kolejí na Praze 7 v ulici Dukelských hrdinů, která potrvá do 25. října.

Omezení automobilové dopravy v okolí Florence

Dopravní podnik také varuje před uzavírkami v okolí ulic V Celnici a Na Florenci. Od 29. dubna až do 14. května bude uzavřen přejezd V Celnici – Na Florenci. Obsluha celé ulice V Celnici bude možná pouze od ulice Na Poříčí, a to obousměrně jedním jízdním pruhem. Dopravní podnik řidičům nedoporučuje do této oblasti jezdit, pokud to nebude nezbytně nutné.

Od poloviny května pak budou následovat další etapy oprav, které se dotknou provozu v ulicích Havlíčkova, Hybernská a Na Poříčí. Omezení provozu by mělo trvat do 1. července.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Scheinherr a Pospíšil o zvýšení cen za parkování a MHD

Přečtěte celý článek