Lovosice rozdělí mezi občany dva miliony korun na nákupy. Projekt podpoří místní podnikatele

před 1 měsíc 45

Lovosice na Litoměřicku chtějí podpořit místní podnikatele. Mezi obyvatele rozdělí dva miliony korun. Lidé s trvalým pobytem ve městě mohou dostat 1000 korun ve formě virtuální poukázky. Při nákupu u místních obchodníků, kteří se projektu účastní, ušetří až polovinu nákladů. Nakupovat s poukázkou budou moci obyvatelé Lovosic od 1. dubna, uvedl starosta Vojtěch Krejčí (PRO Lovosice).

Lovosice 21:23 18. března 2024

Nákupy

Příspěvky město rozdělí do dvou měsíčních etap po 500 korunách v dubnu a květnu | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Registrace pro podnikatele jsou otevřené od 11. března. Příspěvky město rozdělí do dvou měsíčních etap po 500 korunách v dubnu a květnu. „Mizení místních obchůdků je problém a hledáme cesty, jak tomu zamezit. I proto radnice vyčlenila dva miliony korun, které rozdělí mezi prvních 2000 zaregistrovaných.

Každý obdrží 1000 korun v podobě elektronických correntů. Díky spoluúčasti na útratě občané ušetří za své nákupy a zároveň podpoří místní podnikatele,“ uvedl starosta.

Jen hotovost? Bezhotovostní platby budou dříve či později všude, věří šěf Sdružení pro bankovní karty

Číst článek

Aby poukázku lidé získali, musí se zaregistrovat na webu projektu, kde zadají své telefonní číslo nebo číslo občanského průkazu. Na zadané číslo obdrží unikátní kód, se kterým provedou první platbu, nebo uvedou u obchodníka na pokladně číslo občanského průkazu.

Nutné je si vybrat ze seznamu registrovaných obchodníků, u kterých chtějí tzv. correnty uplatnit. Zbytek útraty doplatí kartou nebo v hotovosti.

Řada bezobalových obchodů v Česku skončila. V Sokolově se nevzdali a vyplatilo se

Číst článek

„Rádi bychom v projektu měli co nejvíce lokálních podniků. Těm k účasti na projektu stačí jen mobilní telefon. Nejdřív se zaregistrují na stránkách projektu a pak přijímají platby pomocí SMS nebo prostřednictvím webového rozhraní. Zbylou částku v korunách obdrží na svůj účet v bance již následující pracovní den,“ uvedl obchodník Petr Stuchlík, ředitel projektu Corrency.

V centru Lovoš se 21. března od 17.00 koná setkání zástupců radnice, občanů a podnikatelů. Tam mohou zájemci získat další informace. Diskutovat budou nejen o spuštění projektu Corrency, ale i o jakýchkoliv další nápadech a podnětech, jak lze podpořit drobné podnikání ve městě.

Podobné projekty zavedli například v Kyjově na Hodonínsku, některých částech Prahy, Aši na Chebsku a ve Slezské Ostravě.

ČTK

Přečtěte celý článek