Únorové shrnutí naší práce od Michal Zuna 🧐

před 1 měsíc 56
Únorové shrnutí naší práce od Michal Zuna 🧐


CO SE POVEDLO V ÚNORU 💪
Přelomové změny v definici znásilnění. Úprava v právech stejnopohlavních párů. Sněmovna ušla kus na cestě k pochopení těch, jejichž práva u nás nejsou dostatečně hájena. Za celý klub poslanců i senátorů TOP 09 nevnímáme tento stav jako konečný, ale jako dočasné maximum. Oblasti jako Úmluva proti násilí na ženách a Manželství pro všechny jsou pro nás dále důležité. Což opakovaně prokazujeme i plnou účastí při hlasování a na to jsem vážně hrdý. Bylo toho ale mnohem víc, tak se pojďme tradičně ohlédnout.

✅ Sněmovna. Po 2 letech práce, osvěty a debat NE konečně bude znamenat NE i v naší legislativě. Představili jsme redefinici znásilnění. Přístup ke spravedlnosti obětí násilných trestných činů se výrazně zlepší 🟢 Upravujeme práva pro stejnopohlavní páry. Posunuli jsme se na cestě k větší rovnosti. Pro zcela rovná práva se však většina nenašla 😞🟢 Otevřeli jsme téma k větší podpoře pro zatraktivnění účasti v aktivních zálohách pro větší obranyschopnost země. 🟢 FAÚ jede na plné obrátky. Kontrolujeme dodržování sankcí. Nejvíc práce je teď s ruským státním podnikem spadajícím přímo pod kancelář Putina, který u nás spravuje několik desítek nemovitostí. 🟢 Vášnivě jsem probírali naši pozici k euru. TOP 09 je pro zavedení měny do 2030. Do té doby jsem osobně pro alespoň dobrovolnou možnost dostávat mzdu v eurech.

✅ Praha 2. Nádraží Vyšehrad čekají lepší časy. Nový majitel se pouští do zabezpečovacích prací a v budoucnu zde plánuje malé byty a ateliéry. 🟢 S mládežnickou organizací TOPtým jsme uspořádali debatu pro mladé. 🟢 Připomněli jsme si oběti bombardování, z druhé světové války, vinou tragického omylu navigačního systému Spojenců. 🟢 Jsme první městskou částí, kde nově na úřadě stačí občanka v mobilu.

✅ Ukrajina už 2 roky statečně brání svou suverenitu.

✅ Ruské veřejnosti se navzdory překážkám povedlo rozloučení s Navalným. A zhruba 60 je za to teď ve vězení. Osud Navalného měl odradit jeho následovníky. Místo toho ruská společnost zvedla hlavu.
Přečtěte celý článek