V pátek bude až 17 stupňů, v neděli ráno ale hrozí přízemní mrazíky

před 1 měsíc 30

Studio 6: Předpověď počasí s meteoroložkou ČT Marií Odstrčilovou (zdroj: ČT24)

V pátek mohou teploty přes den vystoupat až na sedmnáct stupňů Celsia, poté se mírně ochladí. I tak se denní teploty většinou udrží nad deseti stupni. V neděli ráno ale hrozí přízemní mrazy, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pátek bude oblačno a postupně může odpoledne od západu zapršet. Ráno mohou být ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty klesnou na sedm až tři stupně, při zmenšené oblačnosti bude kolem jednoho stupně. Přes den teploměr ukáže 13 až 17 stupňů.

„Postupně nás začne ovlivňovat studená fronta postupující přes naše území k východu a za ní se k nám během neděle přechodně rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu,“ avizovali meteorologové.

V sobotu bude zpočátku zataženo, občas bude pršet. Večer, hlavně na severu země v polohách nad tisíc metrů, mohou být srážky smíšené nebo sněhové. V noci se teploty budou pohybovat mezi devíti a pěti stupni, přes den vystoupí na 11 až 15 stupňů.

V neděli bude obloha oblačná až polojasná a přeháňky se přes den vyskytnou jen ojediněle. Na horách ale může sněžit. Oblačnosti bude od západu přibývat. Nejnižší noční teploty budou mezi šesti a dvěma stupni, při zmenšené oblačnosti mohou klesnout až k nule a hrozí přízemní mrazíky. Denní teploty budou mezi devíti a třinácti stupni.

Podobné počasí s denními teplotami nad deseti stupni má pokračovat i v příštím týdnu.

Přečtěte celý článek