Tři lidé byli zraněni, když do nich v pondělí ráno v Jeruzalémě úmyslně najel automobil. Útočníci se pak pokusili na lidi střílet, ale neúspěšně, uvedla agentura AP s odkazem na prohlášení policie. Řidič a spolujezdec z místa uprchli a policie po nich pátrá.

Jeruzalém 9:27 22. dubna 2024

Jeruzalém

Útok se stal v první den významného židovského svátku Pesach, který připomíná biblický příběh vyvedení izraelského lidu Mojžíšem z útlaku egyptského otroctví (ilustrační foto) | Foto: Štěpán Macháček | Zdroj: Český rozhlas

Útok se stal v pondělí ráno v severovýchodní části Jeruzaléma. Ze záběrů kamer je vidět, jak auto najelo do skupiny stojících lidí. Podle policie utrpěli tři lidé lehká zranění.

Po nárazu z vozu vystoupili dva muži. Ti se zřejmě pokusili na lidi v okolí střílet improvizovanou zbraní, která však selhala, píše izraelský tisk. Muži pak z místa utekli. Nejméně dva zranění byli převezeni do nemocnice.

Útok se stal v první den významného židovského svátku Pesach, který připomíná biblický příběh vyvedení izraelského lidu Mojžíšem z útlaku egyptského otroctví. Podle tisku jsou zranění ortodoxní židé.

ČTK

Nejčtenější

Nejnovější články

  1. ONLINE: Odvolací soud projednává obžalobu Dominika Feriho. Na vstupenky k jednání se čekala fronta

  2. Útočníci najeli autem do skupiny lidí v Jeruzalémě. Nejméně dva zranění byli převezeni do nemocnice

  3. Zemřela herečka Hana Brejchová, známá z filmu Lásky jedné plavovlásky

  4. Kladno je krok od setrvání v extralize. Rytíři sází na povedené první třetiny nebo gólmana Brízgalu

  5. ONLINE: USA finálně schválí zbrojní pomoc Ukrajině tento týden. Část dodávek získá Kyjev v řádu dnů

  6. ‚Extrémy budou pokračovat.‘ Alpy rychle tají, horka i škod bude přibývat, stojí ve zprávě o klimatu v Evropě

Aktuální témata

Webbův teleskop, Inflace, Petr Pavel, Nejbohatší člověk na světě, Vesmírný teleskop Jamese Webba, Ukrajina online, Jak ušetřit na energiích, Rusko, Ukrajina, Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj, Volební průzkumy, Koronavirus, Film, Statistika nehod, Můj rozhlas, Vinohradská 12, Počasí, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Zprávy z domova, Zprávy ze světa, MS hokej 2023

Doporučujeme