Útočník pobodal několik lidí v nákupním centru v Sydney. Z místa zněla i střelba

před 2 týdny 27

Několik lidí ubodal a další patrně zranil muž, který v sobotu zaútočil v nákupním centru v australském městě Sydney. Stovky osob musely být evakuovány, další zůstaly v budově uvězněné. Podle agentury Reuters policie útočníka zastřelila.

Nejméně pět mrtvých a několik zraněných zůstalo po útoku, který za pomoci nože spáchal zatím neidentifikovaný muž v australském městě Sydney, poblíž pláže Bondi Beach. Jak uvedla agentura Reuters, policie agresora následně zastřelila.

Složky záchranného systému byly na místo povolány krátce po čtvrté hodině odpolední místního času, tedy asi v 8 hodin dopoledne středoevropského letního času. Policie vyzvala obyvatele města, aby se oblasti okolo nákupního centra vyhnuly.

Na místě proběhla masová evakuace stovek lidí, a nejméně dva svědci slyšeli i střelbu, která by mohla pocházet od zasahujících policistů, kteří útočníka zlikvidovali. „Ještě 20 minut poté, co byli lidé rychle vyvedeni, jsem viděl týmy rychlé reakce prohledávající okolní ulice,“ uvedl jeden ze svědků.

Řádění agresora zachytili přítomní lidé i na své mobilní telefony. Vzhledem k jejich násilnému obsahu, je ale nebudeme zveřejňovat.

Tato zpráva bude rozšířena.

Přečtěte celý článek