V Albertu zakázali prodej řeckého chřestu. Závadné potraviny působí řetězci útrapy již od února

před 1 týden 36

Obchodní řetězec Albert stáhl ze svého prodeje další položku, která měla být pro zákazníky nebezpečná. Tentokrát se jedná o bílý chřest z Řecka, který se tak přidává do řady k již dříve staženým produktům – hrachovým luskům z Itálie a papriky kapie z Maroka.

Bílý chřest, který byl v prodeji od 31. března do 5. dubna, opustil pulty zejména kvůli laboratornímu vyšetření pro nadlimitní výskyt pesticidů. Informace o jeho stažení z prodeje však tentokrát nebyla zveřejněna na oficiálních webových stránkách prodejce. Zákazníci se tedy o zdraví ohrožující zelenině dozvěděli pouze v konkrétních prodejnách, například v obchodním centru Flora.

Zákaz prodeje vybraných produktů se v obchodním řetězci Albert v poslední době objevuje častěji než v minulosti. „Vážení zákazníci, upozorňujeme, že byl z prodeje v obchodní síti Albert stažen produkt hrachové lusky X 3,5 kg, s šarží L 1107….Žádáme zákazníky, aby výrobek z preventivních důvodů nekonzumovali. Zákazníci, kteří si uvedené zboží zakoupili ve dnech 18. – 21. 3. 2024 mají možnost toto zboží vrátit do 24. 3. 2024 a dostanou zpět peníze,“ mohli se zhruba před měsícem konzumenti dozvědět na webu Albertu v sekci pro zákazníka.

V březnu pak nastal problém také s marockou paprikou kápií, která se přestala prodávat rovněž po znepokojivých laboratorních testech. Ani v únoru se známému řetězci nevyhnuly potíže se závadnými potravinami. Z pultů proto zmizeli cookies, kuřecí hřbety na polévku, cibule z Peru a taktéž mrkev z Egypta.

Přečtěte celý článek