V Česku začíná vysílat nová televize pro všechny. Prima a Nova mohou rovnou zavřít, tohle je úplně rozdrtí

před 1 měsíc 82

Dříve odepisovaná televize zažívá nebývalou obrodu. Ukazuje se, že dokáže existovat i vedle mnoha streamovacích služeb, jelikož lidé jednoduše nechtějí přemýšlet nad tím, co by si zrovna měli pustit, ale chtějí naladit svou oblíbenou stanici a nechat se bavit předpřipraveným programem. To je hodnota, kterou jsme dříve neviděli, ale teď vystupuje jednoznačně na povrch.

Konečně je to tady

Není tedy divu, že Nova a Prima coby dominantní televizní stanice v Česku zažívají doslova zlaté časy. Ano, ještě nikdy v historii neměly takové příjmy a zisky, a to v době, kdy už měly být na ústupu. Stejně tak je třeba říct, že mají obvykle vyprodanou reklamu. Jednoduše už jí nemohou odvysílat více.

V tomto kontextu vlastně není divu, že přichází další velký soukromý hráč, který si chce ukrojit pořádný kus celkového koláče. Právě to bude pro Primu a Novu opravdovou výzvou, jelikož jim to bude konkurovat v jejich rybníčku.

Řeč není o ničem jiném než o programu Warner TV, který nejenže už získal licenci od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, ale navíc už má také termín, kdy začne vysílat. Stane se tak již 2. dubna tohoto roku. Je tedy jasně vidět, že vedení nové televizní stanice chce svůj provoz rozjet co nejdříve.

Takovou nabídku nikdo nemá

Rozhodně přitom má co nabídnout. “Kromě našich placených televizních kanálů, které přinášejí živé sportovní přenosy, reality, lifestylový a dětský obsah, původní tvorbu, filmy a seriály, doplní Warner TV jako lineární volně vysílaný kanál naše portfolio a přinese náš obsah novým divákům,” řekl Václav Paleček, který pracuje jako ředitel Warner Bros. Discovery pro Českou republiku. Odkazuje na to, že tato společnost u nás provozuje kabelové programy jako HBO nebo streamovací službu HBO Max.

Teď poprvé vstupuje i na pole volně šířené televize, která získává své příjmy z reklamy. Jde přitom již o druhou službu tohoto druhu v Česku. Před časem tu začal vysílat Paramount Network, který vlastní konkurenční mediální gigant. Zajímavé přitom je, že Česká republika je po Itálii teprve druhou zemí, kde Warner TV začne vysílat zdarma.

Čtěte také: V České televizi se odehrávaly strašné věci. Za celých 30 let jsem něco takového nezažil, konstatoval nový ředitel

Těšit se přitom můžete na známé filmy a seriály. Archiv Warner TV je obrovský a je otázkou, jak jeho čerpání vlastní stanicí ovlivní možnosti licencování ze strany konkurence. Ta teď rozhodně nebude mít nejlepší pozici.

Foto: Shutterstock

Přečtěte celý článek