V opilosti shodil turistu z hradeb Špilberku. Soud poslal obžalovaného na 10 let za mříže

před 3 týdny 30

„Neskákej, nestojí to za to!“ Tímto rádoby vtípkem prý začalo setkání tří zcela neznámých lidí, které málem skončilo tragicky. Jedním z nich byl Daniel M., sedmatřicetiletý budoucí ženich, který se právě loučil se svobodou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zabíjel za pomocí zombie drogy. Soud v Olomouci rozhodl o jeho trestu, odsedí si 11 let

Ve čtvrtek znovu stanul před krajským soudem v Brně. Podle obžaloby se měl na podzim loňského roku pokusit zabít německého turistu shozením z hradeb Špilberku. Po pádu z hradeb vysokých zhruba šest metrů byl turista s těžkými poraněními okamžitě transportován do fakultní nemocnice.

Z výpovědí svědků se zpočátku zdálo být vše jasné a Daniel M. putoval do vazby. Soudní líčení se ale začalo zamotávat, když obžalovaný přehazoval vinu na svého bratrance. To ale soud vyhodnotil jako křivé obvinění. „Což vlastně nějakým způsobem ilustruje jeho přístup k celé záležitosti. Nejenže to popírá, ale vlastně se hájí i za tu cenu, že někoho křivě obviní,“ uvedl pro CNN Prima NEWS předseda soudu Martin Vrbík. „Nebudu se k tomu nijak vyjadřovat,“ řekl mužův bratranec.

Soudce nakonec obžalovaného shledal vinným z pokusu o vraždu. „Odsuzuje se k trestu odnětí svobody v trvání deseti a půl roku,“ sdělil Vrbík. Na otázku, jestli přiznává vinu, obžalovaný nereagoval. Při slyšení v soudní síni ale kroutil hlavou.

„Naštěstí nedošlo k usmrcení, tak soud mohl být mírnější,“ sdělil Vrbík. Obhájce si ale zatím nechal lhůtu na odvolání.

Přečtěte celý článek