Česká vlajka v hnoji: Zemědělce před ČT podpořili Babišovi fanoušci

před 1 měsíc 27

NÁZOR / Další silovou manifestaci traktoristů, kteří mají na rozdíl od učitelů nebo vědců možnost k vynucování svých požadavků používat za dotace nakoupenou těžkou techniku, upřímně podpořili fanoušci Andreje Babiše. Spojení bezskrupulózního populisty s protiunijními čerpači unijních dotací vyvolává strach o demokracii.

V neděli referuje iRozhlas: „S valníky naloženými hnojem a slámou přijelo v neděli několik nespokojených farmářů před budovu České televize (ČT) v Praze na Kavčích horách, kde se ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) účastnil debaty v pořadu Otázky Václava Moravce. Jeden z řidičů z vozu složil před budovu dva balíky se slámou, které po příjezdu policejní hlídky zase naložil zpátky.“ Zemědělci ovšem nebyli sami. Alespoň v myšlenkách s nimi byl „klub přátel Agrofertu“, noví fanoušci majitele hnutí ANO Andreje Babiše z dezinfo scény, které úspěšně přebírá malým antisystémovým stranám.

Prorůstání

Facebookový účet Koko Kiki v neděli odpoledne sdílí na stránku Andrej Babiš premiérem štěpný post: „Hnůj před českou televizí 17. 3. 24 KTV live.“ A k němu video, jak dělají zemědělci před ČT bordel. Jde o video KTV – vyhlášeného dezolátského videokanálu. Ten o sobě uvádí v informacích na YouTube: „KTV je audiovizuální zpravodajský a žurnalistický projekt. Kanál, na kterém nebudeme šetřit žádného politika a žádný společenský nešvar. V našich pořadech budeme politiky kontrolovat a konfrontovat se skutečností a pravdou.“ A lži, dezinformace a hoaxy KTV šířila už za covidu. 

Vlajky v hnoji? Ukázka z videa z demonstrace před Českou televizí. FOTO: JXD / FORUM 24

FOTO: JXD / FORUM 24

Projekt Manipulátoři. cz o kanálu už v roce 2021 psal: „Jedním z velmi aktivních projektů šířících manipulace a dezinformace je v poslední době projekt KTV Ivana Smetany.“ Nyní nacházíme – chápaný jako věrohodný a kvalitní zdroj – KTV mezi fanoušky Andreje Babiše. Tím se Babišovi věrní otevřeně hlásí k dezinformační scéně, KTV je jedním z jejích klíčových médií. Na videu vidíme najíždět drahá auta, některá mají přívěsné vozíky. Na jednom z vozíků je hromada hnoje, a v ní zabodnutá česká vlajka. Čeští vlastenci zcela explicitně hanobí národní symboly naší země. Nejsem choulostivý, ale zabodnout vlajku České republiky do hromady h**en je trochu moc i na mne. Po chvíli, když vozík s hnojem zastaví, vstoupí do záběru blogger Vidlák, ještě vloni zaměstnanec Andreje Babiše. Zapíchne do výkalů vedle české vlajky a moudře hovoří do kamery. S kameramanem z KTV si tyká, vztahy na dezinfo scéně jsou vřelé až rodinné. Po chvíli přijde nějaký jiný vidlák (s malým písmenem) a vrazí do hromady výkalů další dvě české vlajky. Fanouškům pana velkouzenáře ale česká vlajka v h**ech nevadí, zjevně je video baví. Z diskuse (v původním znění, jen vulgarismy vyhvězdičkované):

Vláda Kovář: „ČT jsou posluhovači pětih**na, lžou a podvádějí šmejdi, nakopat je do p**ele a zrušit takové falešné média, já bych to celé dál zavést hnojem“

Ján Borgoň: „HNŮJ před ČT ? No jasně nic jiného si šmejdi nezaslouží  HNŮJ k HNOJI ! HNŮJ v ČT  ! HNŮJ v řadách KOALICE ! prostě všude počínaje. RADĚJI už nepokračuji nebo mě ZASE jako obvykle VYPNOU“

Dáša Slavínská: „Hnůj ! Prospěsnější a na rozdíl od ČT plní svůj účel k prospěchu nás všech. Celá pětikolka i ti cintalové by se před tou hromadou měli poklonit.“

Na stránce Babišových fanoušků se nediskutuje o požadavcích demonstrujících zemědělců, které zachytilo video. Na stránce babišových fanoušků se k tomu videu nadává na současnou vládu.

KTV podruhé

V průběhu nedělního odpoledne na stránce fanoušků Andreje Babiše přibude to samé video s vlajkami ČR ve výkalech ještě jednou. Opět se babišovi fanoušci mohou pokochat českou vlajkou v hromadě výkalů skotu. Právnický server mylaw.cz píše: „V některých ustanoveních zákona o užívání státních symbolů jsou určeny peněžité sankce v různé výši. Například § 13 zákona o užívání státních symbolů hovoří takto: Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že zneužije, úmyslně poškodí nebo hrubě zneváží státní symbol České republiky. Za tento přestupek hrozí každému, kdo se takového přestupku dopustí, pokuta až ve výši 10 000,-.“

V diskusi převládají emotikony – zdvižené palce, tleskající ruce a podobné infantilismy. Ale i beze slov je vidět, že Babišovi fanoušci, demonstrující zemědělci i KTV konečně našli společnou notu. A nejen Babišovi fanoušci, i Babiš sám.

Schváleno shora

Pan velkouzenář nenechává své fanoušky o samotě. Vyloženě podpořit zemědělce dělající nepořádek před ČT, to by bylo moc. Takže Babiš večer po jejich akci píše na FB požadavky ANO – a jako by vypadly z traktoru požadavkům stávkujících zemědělců. Jistě náhoda. Babiš píše: „Jako hnutí ANO odmítáme přijetí eura, korespondenční volbu, migrační pakt EU a zrušení českého práva veta při rozhodování v EU. Vidíte to stejně? Podpořte nás pomocí naší petice.“ A pro připomenutí požadavky zemědělců na webu My zemědělci: „STOP GREEN DEALU STOP POSILOVÁNÍ EVROPSK7CH KOMPETENC9 NA ÚKOR NÁRODNÍCH.“ To je ale náhodička! Sama demonstrace před ČT je marginální záležitost. Koalice Babiše – Vidlák – KTV marginální není. Tato trojkoalice představuje vážnou hrozbu demokracii v naší zemi. Naštěstí to, kam by Babiš se svými kamarádíčky z dezinfo scény naši zemi dovedli, demonstranti předvedli národně. Vyhraje-li Babiš s podporou dezinformátorů volby, dovede Českou republiku tam, kam demonstranti před ČT umístili české vlajky: Do hnoje. 

Přečtěte celý článek