V Rusku hoří další ropné rafinérie. Drony zaútočily ve Smolensku a také na průmyslový závod v Lipecku

před 1 týden 26

Podle informací ze sociálních sítí zaútočily v noci na středu sebevražedné drony na ropná zařízení v Smolenské a Lipecké oblasti. Svědci hovoří o explozích a velkých požárech. Gubernátoři obou oblastí útoky přiznali.

„Pravděpodobně v důsledku útoku nepřítele na civilní palivová a energetická zařízení na území okresu Smolensk a Jarcevv došlo k požárům. Ministerstvo pro mimořádné situace odstraňuje následky na místě. Prosím, zachovejte klid a nepropadejte panice,“ napsal gubernátor Smolenské oblasti Vasilij Anochin.

Svědci z řad místních obyvatel hlásí, že hoří rafinerie poblíže obcí Razdorovo a Prigorskoje. Zaznamenali minimálně čtyři až pět výbuchů.

Kromě zpráv o útoku na zmíněné ropné rafinérie se také objevují informace o útoku na traktorový závod v Lipecku, kde se vyrábějí podvozky pro tanky a obrněná vozidla.

Gubernátor Lipecké oblasti Igor Atamonov útok ve své oblasti okomentoval následovně: „UAV havarovalo v průmyslové zóně města Lipeck. Nejsou žádné oběti. Na místě pracují muži zákona.“

Přečtěte celý článek