Valeš: Mluvit s mladými jako Feri se snaží Nerudová se Schillerovou. Ale často jde o parodii

před 1 týden 27

Bývalý poslanec TOP 09, kterému soud v pondělí potvrdil trest tří let odnětí svobody, mohl svým neslavným koncem odradit mladé lidi od vstupu do politiky, uvedl Valeš. Mladí politici to podle něj mohou mít o to těžší, že je starší političtí matadoři po zkušenosti s kauzou Feri nebudou chtít pouštět mezi sebe.

ČTĚTE TAKÉ: Feri prolomil mlčení na sítích. Vedle kritiky rozsudku a loučení avizoval i svůj návrat

Výrazné nové tváře jsou přitom pro oslovování mladších generací potřeba. Feri to prý navíc uměl i na sociálních sítích. „Milion lidí sledujících jeho účet – to se žádnému politikovi nepodařilo a myslím si, že dlouho zase nepodaří. Dokázal být zajímavý, zejména mladé lidi oslovoval řečí jejich kmene,“ řekl Valeš v pořadu 360°.

S tím souhlasil i komentátor Thomas Kulidakis. Podle něj s Feriho odsouzením praskla jedna velká politická bublina. „Nikdy nebyl nějakým význačným politikem z hlediska obsahu, ale podával to formou, která byla jako takový lákavý pouťový balónek,“ glosoval. „Jako se děti lákají na krásné blyštivé barvy, tak on lákal na sociálních sítích.“

Mluvit s mladými a vystupovat jako „jejich hlas“ se v současnosti snaží jiní politici. Od hostů ve studiu padla jména poslankyně Aleny Schillerové (ANO) a lídryně kandidátky STAN do Evropského parlamentu a neúspěšné kandidátky na prezidentku Danuše Nerudové. „Často je to spíše parodie,“ řekl o vystupování zmíněných političek na sociálních sítích Valeš. „Když jsme narazili na paní Nerudovou – tento samozvaný hlas mladých opravdu působí až na hranici karikatury,“ přidal se Kulidakis.

Přečtěte celý článek